Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış fınfık
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- içi için
- 3 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
- 1 yeme kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tane yumurta
- şerbet için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı vanilya
- hamur için verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun..
- üzerini nemli bezle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin..
- dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlıyarak halkalar oluşturun...
- fırın tepsisini yağlayın vehazırladığınız halkaları dizin..
- diğer yanda derin bir kasede hindistan cevizi,antep fıstığı ve cevizin içine 1 yumurta kırarak hepsini iyice karıştırın..
- karışımı krema pompasına doldurun ve hazırladığınız halkaların içlerine sıkın..
- 140 derecede önceden ısıstılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin..
- halkalar fırındayken vanilyalı şerbeti kaynatın...
- fırındandan çıkardığınız cıcak tatlının üzerine şerbetide sıcak dökün..
- tatlı iyice şerbeti emip soğuduktan sonra servis yapın..
- afiyet olsun