Elagöz tatlısı

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
dugme_tatlisi.jpg


beyhanlamutfak_1308635065.jpg


Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış fınfık
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • içi için
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
  • 1 yeme kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tane yumurta
  • şerbet için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı


  • hamur için verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun..
  • üzerini nemli bezle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin..
  • dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlıyarak halkalar oluşturun...
  • fırın tepsisini yağlayın vehazırladığınız halkaları dizin..
  • diğer yanda derin bir kasede hindistan cevizi,antep fıstığı ve cevizin içine 1 yumurta kırarak hepsini iyice karıştırın..
  • karışımı krema pompasına doldurun ve hazırladığınız halkaların içlerine sıkın..
  • 140 derecede önceden ısıstılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin..
  • halkalar fırındayken vanilyalı şerbeti kaynatın...
  • fırındandan çıkardığınız cıcak tatlının üzerine şerbetide sıcak dökün..
  • tatlı iyice şerbeti emip soğuduktan sonra servis yapın..
  • afiyet olsun
 

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Ya sultanım bu saatte bu yapılırmı yaaa...Şimde bu saatte nerden nöbetçi tatlıcı bulacam ben hadi bulduk kim alacak..Canım çekti yaa..:(
 

Top