• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İstanbul Tatlısı

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeler​

  • 100 gr katı yağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 1 kaşık pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilin
    Yarım çay kaşığı maya
    2 su bardağı civarı un
    İçi için;
    1,5 bardak süt
    Yarım bardak irmik (2,5 kaşık yeterli olur)
    1 kaşık şeker
    Şerbeti için;
    3,5 bardak şeker
    4 bardak su

İstanbul Tatlısı​

istanbul-tatlisi.jpg

  • Öncelikle içi için; uygun bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp karıştıralım. Ardından katılaşıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından soğuması için başka bir kaba alıp üzerini kapatalım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyük büyülüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra her birini silindir haline getirip iki ucunu birleştirerek halka şeklini verelim.
  • Kullanacağımız tepsiyi sıvı yağ ile yağlayalım ve hamurları içerisine dizelim.
  • Bir kaseye yumurta sarısı ile sıvı yağı alıp karıştıralım. Ardından hamurun kenarlarına sürelim. Pirinç fındık serpelim.
  • İçi içi hazırladığımız kaymağı alalım ve sıkma torbasına alıp hamurun ortasına sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  • Şerbeti için; uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp karıştıralım. Şerbet kaynadıktan 8 dakika sonra limon suyunu sıkalım. Toplamda 10 dakika kaynadıktan sonra şerbetimizi ocaktan alalım.
  • Pişen tatlının üzerine sıcak şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Top