Malzemeler
- 100 gr katı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 1 kaşık pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarım çay kaşığı maya
2 su bardağı civarı un
İçi için;
1,5 bardak süt
Yarım bardak irmik (2,5 kaşık yeterli olur)
1 kaşık şeker
Şerbeti için;
3,5 bardak şeker
4 bardak su
İstanbul Tatlısı
- Öncelikle içi için; uygun bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp karıştıralım. Ardından katılaşıncaya kadar pişirelim.
- Ardından soğuması için başka bir kaba alıp üzerini kapatalım.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyük büyülüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra her birini silindir haline getirip iki ucunu birleştirerek halka şeklini verelim.
- Kullanacağımız tepsiyi sıvı yağ ile yağlayalım ve hamurları içerisine dizelim.
- Bir kaseye yumurta sarısı ile sıvı yağı alıp karıştıralım. Ardından hamurun kenarlarına sürelim. Pirinç fındık serpelim.
- İçi içi hazırladığımız kaymağı alalım ve sıkma torbasına alıp hamurun ortasına sıkalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
- Şerbeti için; uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp karıştıralım. Şerbet kaynadıktan 8 dakika sonra limon suyunu sıkalım. Toplamda 10 dakika kaynadıktan sonra şerbetimizi ocaktan alalım.
- Pişen tatlının üzerine sıcak şerbeti dökelim.
- Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Son düzenleme: