• Merhaba Ziyaretçi.
    "EYLÜL AYI" temalı fotoğraf yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İstanbul Tatlısı

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeler​

  • 100 gr katı yağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 1 kaşık pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilin
    Yarım çay kaşığı maya
    2 su bardağı civarı un
    İçi için;
    1,5 bardak süt
    Yarım bardak irmik (2,5 kaşık yeterli olur)
    1 kaşık şeker
    Şerbeti için;
    3,5 bardak şeker
    4 bardak su

istanbul Tatlisi​

MOWsEeQ.jpg

  • Öncelikle içi için; uygun bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp karıştıralım. Ardından katılaşıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından soğuması için başka bir kaba alıp üzerini kapatalım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyük büyülüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra her birini silindir haline getirip iki ucunu birleştirerek halka şeklini verelim.
  • Kullanacağımız tepsiyi sıvı yağ ile yağlayalım ve hamurları içerisine dizelim.
  • Bir kaseye yumurta sarısı ile sıvı yağı alıp karıştıralım. Ardından hamurun kenarlarına sürelim. Pirinç fındık serpelim.
  • İçi içi hazırladığımız kaymağı alalım ve sıkma torbasına alıp hamurun ortasına sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
  • Şerbeti için; uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp karıştıralım. Şerbet kaynadıktan 8 dakika sonra limon suyunu sıkalım. Toplamda 10 dakika kaynadıktan sonra şerbetimizi ocaktan alalım.
  • Pişen tatlının üzerine sıcak şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Top