Fış fış Tatlısı için Gerekli Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar kepekli un
- Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 bardak su
Şerbeti için; 2 bardak su 2 su bardağı şekerle kaynatılır. Bir iki taşım kaynayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Derin bir kaba 2 yumurta kırılıp biraz çırpılır, 1 su bardağı yoğurt eklenip çırpılmaya devam edilir. Azar azar un eklenir. 1 paket kabartma tozu konulur. Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde edene kadar un eklenip karıştırılmaya devam edilir. Tavada sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan hamur tatlı kaşığı yardımıyla kızgın yağın içine dökülüp kızartılır. İki yüzü altın rengi alan hamurlar soğuk şerbetin içine atılıp, biraz bekletildikten sonra servis tabağına alınır.
Fış Fış Tatlısı servise hazırdır.
Alıntı