Yolunuz Düşerse..

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Hatay’da Ne Yenir?

Medeniyetlerin beşiği, farklı kültürlerin bir arada oluşturduğu engin mozayiğin lezzet kültürüne kattıklarıyla Hatay, ülkemizin marka lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Hıristiyan dünyası için büyük öneme sahip şehirde bulanan St. Pierre Kilisesi aynı zamanda dünyadaki ilk katolik kilisesi olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği mekânlardan biri.

Hatay’da yöresel lezzetlerin keyfine varacağınız mekânlardan biri de geleneksel şehir çarşılarının tarihinin izini sürebileceğiniz Hatay Uzun Çarşı’yı mutlaka gezmelisiniz.
Gerek tarihi gerekse farklı kültürlerin izlerini günümüzde de bulabileceğiniz

Hatay’da lezzetler ise baş döndürücü.
Künefe Ustalarının Mekânlarında Bambaşka Bir Lezzete Sahip
En lezzetlisini ve gerçek tadını sadece Hatay’da yiyebileceğiniz meşhur tatlısı künefe, Antakya’ya özel peynirin kadayıfla birlikte harmanlanarak fırında pişirildiği ve üzerine dökülen şerbetle gerçek tadını bulduğu müthiş tatlı sıcak sıcak servis ediliyor. Ünü hemen tüm ülkeye yayılan, özellikle kebapçıların spesiyal tatlılarının başında bulunan künefeyi doğduğu yerde, gerçek lezzetine varmadan, Hatay’a gidip künefe yemeden dönmeyin.

Tavuğun En Lezzetli Hali, Tuzlama Tavuk
Özellikle Harbiye’ye yolunuz düşerse, özel hazırlanmış baharatlarla yoğrulan tuz harcıyla tamamen kaplanan bütün tavuklar, fırında pişirilip, üzerinde oluşan tuz katmanı Hatay’ın maharetli ustaları tarafından kolayca kırılarak ortaya çıkarılan enfes lezzetteki tavuk pilav ve mevsim salatalarıyla servis ediliyor.

Hatay’da Kebabın Kültürlü Hali, Kağıt Kebabı
Kıymanın baharatlı köfte harcıyla salçaların ve sosların eşliğinde fırında pişirilmesiyle çok daha yumuşak bir kebap lezzetine hazır olun. Hatay’da Uzun Çarşı’yı gezerken bu lezzeti bulabileceğiniz çok iyi lokantalar olduğunu da unutmayın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Isparta’da Ne Yenir?

Gölleri ve özellikle gülüyle ünlü Isparta, aynı zamanda doğal güzelliklerin tarihle içiçe geçtiği mekânlara sahip. Antik kentlerden tapınaklara, mağaralarından müzelere ve tarihi yapılarına kadar pek çok güzelliğini gezerken, yöresel lezzetleriyle de sizlere yepyeni damak tadları sunan Isparta’dayız.

Anadolu’nun En Farklı Keşkek Yemeği Isparta’da
Yöresel yemeklerin özellikle düğünlerin vazgeçilmez yemeği keşkek, hemen tüm yörelerde severek yenilen lezzetlerden. Ancak en farklı lezzetine Isparta’da rastlamanız mümkün. Çünkü Isparta usulü keşkek hem pastırmalı hem de çömlekte usul ulus pişiriliyor. Çömlek kabların dibine sıralanan pastırmalar önceden ıslatılmış nohut ve buğdaylarla buluşturularak geceden fırına atılarak sahah servise hazır hale geliyor.

Yeşil Fasülyenin Yoğurtla Buluştuğu Fasülye Boranası
Yöresel taptaze fasülyelerin bulgurla birlikte pirişirildiği ve sonradan sarımsaklı yoğurtla buluşarak servis edildiği bu hafif yemek farklı yöresel lezzetlerin peşinden koşanlar için bulunmaz bir fırsat.

Göllerin Lezzetli Balıklarıyla Yapılan Çok Farklı Bir Dolma, Sazan Dolması
Göller yöresinde, tatlı su balıklarının şahı sazanla yapılan farklı bir yemek türüdür. Sazan balıkları kavrulan pirinçlerle doldururulur ve dikilir. Dikilen sazanlar fırında pişirilerek çok farklı bir lezzet çıkar ortaya. Farklı bir yemek türüdür.

Isparta’ya Özgü Haşhaş Helvası
Isparta, farklı yöresel lezzetleri bir arada bulabilmenizi sağlayan şehirlerimizden. Un helvasına benzeyen haşhaş helvası, un helvasından kullanılan haşhaş ve pekmezle ayrılır. Hem tadı hem de kokusunu çok seveceksiniz.

Gül’ün Başkentinde İçilebilecek En İyi Alternatif Gül Şerbeti
Güllerinin tüm dünyada meşhur olduğu Isparta’da, kozmetik ürünlerden reçellere kadar gülün ve hoş kokusunun sinmediği ürün yok gibidir. Özel günlerin enfes içeceği gül şerbeti hem kokusu hem de aromasıyla çok özel bir lezzet.

Isparta Kebap
Isparta’ya yolunuz düştüğünde Cumhurbaşkanımız rahmetli Demirel’in heykelinin hemen arkasında bulunan lokantalarda en lezzetlisini bulabileceğiniz Isparta Kebap, doyma garantisi veriyor.
Yörenin en lezzetli kuzu ve oğlaklarının fırında kendi suyuyla pişirilmesi esasına dayanan kebap, büyük lop et parçları halinde yanında söğüşle servis ediliyor. Mutlaka deneyin.

Tatlıların Şahı, Ramazan Misafiri Güllaç Isparta’da Yenir
Ramazan tatlılarının en bilinen lezzetlerinden olan güllaç, tüm ülkeye yayılan namını işte bu şehirden alıyor. Gülsuyunun hoş kokusuyla damağınızda bıraktığı lezzete doyum olmayan bu hafif tatlıyı mutlaka mekanında tatmalısınız.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Mersin’de Ne Yenir?

Her yeri farklı güzel canım ülkemizin, lezzet kültürüne en fazla marka tatlar sunan illerimizden Mersin’in kendisiyle özdeşleşmiş yemeklerini sizler için sunuyoruz. Mersin yalnızca yemekleriyle değil, aynı zamanda tatlılarıyla da pek çok meşhur lezzete ev sahipliği yapıyor.
Güneyin inci kentlerinden Mersin’e yolunuz düşerse, mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında, ülkemizin hemen her yerinde bulabileceğiniz tantuni geliyor.

Gerçek Tantuni, Anavatınında Yenir
Mersin’de doğduğu lezzetteki tantuni yemek için bulabileceğiniz pek çok mekan var. Etlerin zırhla kıyıldığı, enfes lezzetteki sebzelerle birlikte kavrularak dürümle sunulduğu tantuniyi turşu ve limonla birlikte yapılan servisini çok beğeneceksiniz. İsterseniz dürüm yerine ekmek arası olarak da isteyebilirsiniz. Yanında mutlaka ayran isteyin. Bol köpüklü özel ayranla birlikte tantuninin en lezzetlisini tatmadan Mersin’den ayrılmayın.

Meşhurlar Mersin’de Sıraya Giriyor, Cezerye de Mersin’e Özel Lezzetlerden
Hafif ve bir o kadar da enerji deposu olan tatlardan biri olan cezerye, hem lezzeti hem de Mersin’den alabileceğiniz en iyi hediyeler arasındaki yerini koruyor. Haşlanmış havuçların, ceviz, şeker ve fıstığın birleşmesinden mamul bu lezzetin üstüne hindistan cevizi serpiştiriliyor. Mersin’de en taze ve lezzetlilerini bulabileceğiniz cezeryeyi kutu kutu hediyelik olarak da almak isteyeceksiniz.

Kebap Tercihiniz Tarsus Kebabı Olsun
Tarsus Kebabı komşu Adana Kebabı’na benzetilir. Ancak aralarında büyük bir fark vardır. Adana kebapta soğan kullanılmaz. Ancak Tarsus Kebabı soğanla yoğrulan kıymanın şişlerde közlenmesiyle oluşur. Her geçen gün yaygınlığı artan bu enfes lezzeti Mersin’de mutlaka tatmalısınız.

Mersin’den Yayılan Lezzet Trendi Fındık Lahmacun
Hem ünü hem de yaygınlığı her geçen gün artan bu lezzeti Mersin’de mutlaka tatmalısınız. Küçük küçük hazırlanan lahmacunlar yanında söğüşler, limon ve ayranla servis ediliyor. Daha az kalori için sunulan küçük boyutlarıyla fastfood’a çok iyi bir alternatif oluşturuyor.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
İstanbul’da Ne Yenir?

Sadece ülkemizin değil dünyanın gözbebeği, kelimelerle sayfalarla anlatılamacak kadar büyük İstanbul’da ne yenir, sorunusunun cevabı, ne yemek istersiniz olacaktır. Tarihi mekanların tarihi tatların ve aynı zamanda tüm Anadolu’nun en lezzetli yemeklerini bulabileceğiniz mega kentimizdeyiz.

Aşkın ve şehrin birlikte yaşandığı, birçok ülkeden büyük İstanbul’da semtleriyle özdeşleşmiş tatlarını anlatmakla başlayacağız.

Boğazda Balık, Balıkta Lüfer
Boğazın eşsiz manzarasında balığın hemen her çeşidini bulabilmenizin mümkün olduğu İstanbul’da yenebilecek en lezzetli balıklardan ilki lüfer olabilir. Bunu pahalı bulanlar için balıkta tavsiyemiz Eminönü tarihi balıkçılarında turşu ile ikram edilen günün her saatinde sıra bekleyerek alabileceğiniz balık ekmek sizler için çok iyi bir tercih olacaktır.

Kebapta Yöresel Lezzetlerin En Nadide Örnekleri İstanbul’da
Tüm Anadolu’nun en meşhur lezzetlerinin çok daha iyisini bulabileceğiniz İstanbul’da, marka olmuş kebap restorantları, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Kadıköyde Develi, Hamdi, Kaşıbeyaz, Beyti, Namlı bunlardan sadece birkaçı

Boza, Vefa’nın Olduğu Kadar İstanbul’un Da Simgesi
Tarihi içeceklerin başında ve İstanbulla özdeşleşmiş bir lezzet olan boza, bulgur, pirinç maya ve şekerin birleşiminden oluşan kışın soğuk günlerinin sıcacık içeceğini en meşhurunda Vefa Bozacısında içmelisiniz.

Kanlıca Yoğurdu, İstanbul’un Marka Değerlerinden Biri
İstanbul’da yalnızca yoğurt yemeye gidilmesine değer bir diğer lezzet olan Kanlıca Yoğurdu, Türklerin dünya lezzet kültürüne kattıkları en büyük değerlerden biri. Ancak yoğurdun en lezzetlisi de Kanlıcada yeniyor.

Sultanahmet Köftesi’ni Yemeden İstanbul’u Gezmeye Başlamayın
İstanbul gezmekle bitirilimeyecek kadar büyük bir şehir. Ancak gezmeye Sultanahmet’ten başlayacaksanız, meşhur Sultanahmet Köftesi’ni yayında servis edilen piyazla afiyetle yiyip karnınızı doyurduktan sonra başlamak çok daha yararlı olacaktır.

Böreklerin En Meşhuru Sarıyer Böreği
Kıymalı, fıstıklı ve kuş üzümlü böreğin lezzetine doyum olmuyor. Sarıyer’de mutlaka tatmanız gereken en favori lezzetlerden biri olan Sarıyer Böreği’nin ünü yalnızca İstanbul ile sınırlı değil elbette.

Beyoğlu ve Ortaköy’de 7/24 Kokoreç Keyfi
İstanbul Beyoğlu ve Ortaköy semtlerine uğramadan İstanbul gezintisi tamamlanmış olmaz. Gece gündüz hizmet veren mekanlar, kokoreççilerin vazgeçilmez durağı. En iyi kokokeci yiyebilmek için ise Beyoğlu Balık Pazarı ve Ortaköy’deki mekanlara uğramalısınız.

Sirkeci ya da Bebek’te Badem Ezmesi
En lezzetlilerini Bebek ya da Sirkeci’deki şekerlemecilerde tatabileceğiniz Badem Ezmesi, İstanbul’a has şekerleme türlerinden. Badem ve irmik helvası karışımından üretilen şekerlemenin hem kokusu hem de lezzeti bir başka.

Ortaköy Farklı Lezzet Mekanlarının Merkezi, Kumpir Yemeden Ortaköy’den Ayrılmayın
İstanbul’da gezerken uğranmadan geçilmeyen mekanlardan biri olan Ortaköy’de çok farklı lezzetleri bir arada bulabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Ancak bunların hepsini burada yazabilmemizin imkanı yok. Bir küçük ayrıntı olarak yazabileceğimiz tatlardan biri olan Kumpirin onlarca çeşidini bulabileceğiniz en iyi yer Ortaköy’dür. Yemeden ayrılmayın.

Türk Kahvesi Gerçek Tadını İstanbul’dan Dünyaya Tanıtıyor
İstanbul lezzetli tatların yanında marka içeceklerin de kenti. Piyer Loti kahvenin en marka ve nostaljik mekanı olsa da, Bebek’te Tophane’de ya da deniz kenarındaki pek çok mekanda Osmanlı’nın dünya lezzet kültürüne adını altın harflerle yazdığı Türk Kahvesi içilmeden olmaz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
İzmir’de Ne Yenir?

Ege’nin incisi İzmir’de ne yenir, ne içilir hangi mekanları gezilir? Sizler için hazırladığımız bu yazımızda, İzmir lezzetleri içinde zeytinyağlılardan balık sofralarına ve her yemeğin sonunda olmazsa olmaz tatlılara kadar İzmir’in merak edilen yemeklerini konu edindik.

İzmir yöresel tatların ve özellikle deniz ürünlerinin pek çok çeşidini bulabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri. İzmir’e yolunuz düşerse yemeden dönmemeniz gerekenler arasında çok fazla lezzet var.

Karnınızı En Çabuk Doyurabileceğiniz Lezzet Kumru
Ülkemize kazandırdığı marka lezzet kumru, İzmir’e has olsa da artık pek çok şehirde bulabilmek mümkün. İzmir’in susamlı ekmekli sandviçi arasına konan peynir ve domatesinin yanında dilerseniz sucuk, salam da eklenebilir. İzmir’de acıkınca karnınızı en çabuk doyurabileceğiniz en iyi çözüm Kumrudur.

Selçuk’ta Çöp Şiş Bir Harika
İzmir’e gidip de Selçuk’a uğramadan, Selçuk çöp şişi yemeden dönmek olmaz. Hem lezzeti hem de yanında sunulan buz gibi ayran ve piyazıyla, minik etlerin minik şişlerde kömür ateşiyle buluştuğu bu enfes lezzet, her İzmir konusu geçtiğinizde adından mutlaka söz edeceksiniz.

Kemeraltı Çarşısında Gerçek İzmir Köfte
İzmir’in tüm ülkemize kazandırdığı lezzetlerden belki de en bilinenidir İzmir Köfte. Köfte ve patatesin yan yana buluştuğu, tepsiyle birlikte fırına verilen bu enfes köfteyi pek çok annemizin menüsünde de bulabilseniz de. İzmir Kemeraltı Çarşısındaki lokantalarda orijinal haliyle bulabilmeniz mümkün.

İzmir Zeytinyağlı Yemekleriyle Gurmeleri Kendine Aşık Ediyor
Zeytinyağlı yemeklerin başkentliğini yapan İzmir’de, özellikle Alaçatı butik restoranlarda yöresel sebzelerin tatlar kattığı zeytinyağlı yemekleri mutlaka denemelisiniz. Zeytinyağlı yemeklerin en farklı türleri İzmir’de sizleri bekliyor.

İzmir Kordonboyu Balıkçılarında Dil Balığı Yenir
İzmir denince Kordonboyu, Kordonboyu denince akıllara önce balık geliyor. Pek çok deniz mahsulünün enfes lezzetlerde hazırlandığı İzmir’de, özellikle kordonboyu balıkçısında dil balığı çok iyi bir seçim olabilir. Fieto haline getirilen dil balığı, domates, biber ve defne yapraklarıyla birlikte şişe geçirilerek kömür ateşiyle buluşur. Bu balık keyfini asla kaçırmayın.

Bergama Köftesi ve Yanında Kemalpaşa Tatlısı
İzmir köftenin pek çok çeşidine ev sahipliği yapar. Ancak bunlar içinde Bergama Köftesi, hem lezzeti hem de sunumuyla diğerlerinden ayrılır. Gerçekten lezzetli köfteler için Bergama Köftecisi denenmesi gereken mekanlardan biri. Dilerseniz yanında tahinli, kaymaklı Kemalpaşa tatlısını da isteyebilirisiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kars’ta Ne Yenir?

Doğu Anadolu’da hayvancılığıyla ünlü Kars, yöresel lezzetlerin yanında ülkemizin hemen her yerinde bilinen ve sevilen tatların da memleketi. Kars Kaşarı’nı ve Kaz Dolması’nı duymayan yoktur. Ancak Kars’ta lezzetler bunlarla sınırlı değil.

Yeme içme kültürü hayvansal gıdaların ön planda olduğu Kars ilimize yolunuz düşerse tatmanız gereken lezzetler olduğu gibi, Kars dönüşü pek çok eş dost akrabadan çok sayıda sipariş de alırsınız.

Kars’ta Kaz Dolması Yemeden Gezintiye Başlanmaz
Doğu Anadolu’nun bu güzel kentinde yöresel lezzetleri hem misafirperver Karslıların evlerinde hem de aynı lezzetleri, hizmet veren çok sayıda lokantada bulabileceğiniz yegane illerimizden. Kars’a kadar gidip de kaz dolması yemeden dönmek olmaz. Kaz dolması içi için bulgur pilavı kullanılır. Haşlanan kazın suyuyla hazırlanan pilavla doldurulan yörenin meşhur kazları fırında nar gibi kızararak lavaş ve söğüşlerle servis edilir. Tadına doyum olmayan bu lezzeti sakın kaçırmayın.

Kars Kaşarı En İyi Hediyeliklerden
Kars’a gittiğinizde dönüşte mutlaka almanız gereken Kars Kaşarı’nı aklınızda tutmanıza gerek kalmaz. Orada olduğunuzu bilen tüm yakınlarınız sizden mutlaka Kars Kaşarı isteyeceklerdir. Özellikle eski kaşarının lezzetine doyum olmaz. Ancak dilerseniz yeni kaşar dilerseniz farklı peynir çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

Hangel Yemeğini Duymayanlar Not Alsınlar
Hangel, Kars yöresine ait iri makarna yemeğidir. Ev yapımı makarnalara oranla daha büyük doğranan yufkalar suda haşlanır ve süzülür. Üzerine yoğurt eklenir ve son olarak tereyağında kızartılmış soğanların eklenmesiyle harika bir lezzete dönüşür.

Elmanın Da Dolması Mı Olur Demeyin
Kars’ta tadabileceğiniz en hafif tatlılardan biri olan elma dolması, pudra şekeri ve cevizin elmaların içerisine doldurularak, elbette tereyağını unutmadan, fırında pişirilmesiyle elde edilen, hem besleyici hem de vitamini bol bir tatlıdır.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kastamonu’da Ne Yenir?

Kastamonu, Osmanlı dönemine ait kent mimarisinin en güzel örneklerinin sunulduğu, ülkemizin en iyi açık hava müzesi konumunda. Safranbolu tarihi konaklarının adının tüm dünyada bilinir olması bunun en güzel göstergesidir. Sadece tarihi, denize kıyısı bulunan ilçeleri, turistik plajlarıyla değil aynı zamanda yöresel lezzetleriyle de Kastamonu, enfes tatlara ev sahipliği yapıyor.

Ilgaz Dağları ile çevrili bu gözde Anadolu kentine yolunuz düşerse, Kastamonu’ya gidip yemeden dönmemeniz gereken lezzetleri sizler için hazırladığımız bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Adı Gibi Kendisi de Farklı Bir Lezzet, Bandurma
Kastamonu’da tadabileceğiniz en farklı yemeklerden biri olan Bandurma, hem hazırlanması hem de sunumuyla farklı lezzetleri denemeyi çok sevenler için. Kaynatılan hindinin suyu ile hazırlanan hamurun içerisine yine haşlanmış hindi parçaları, cevizle birlikte buluşur ve tekrar fırına verilir. Fırında kızaran yemek, üzerine eritilmiş yöresel tereyağı ile birlikte servis ediliyor. Mutlaka deneyin.

Kebaptan Vazgeçmeyenler İçin Meşhur Kuyu Kebabı
Kastamonu’ya özgü bu kebap lezzetiyle adını asla unutamayacağınız bir tat sunuyor. Kuzuların asılarak, etrafı tuğlayla örülmüş özel kuyularda ağır ağır pişirilmesiyle çok lezzetli bir kebaba hazır olun. Kuzuya düşkün kebap severlerin Kastamonu’da tatması gereken lezzetlerin başında Kuyu Kebabı geliyor.

Tadını Deneyenlerin Unutmayacağı Hediyelik Tatlılardan, Çekme Helva
Biraz pişmaniyeyi andırsa da daha çok saray tatlısına benzetebilirsiniz. Un ve yağı karışımından oluşan çekme helva, Kastamonu merkezde bulabileceğiniz pek çok dükkanın vitrinlerini süslüyor. Yöresel bu tatlıyı deneyince mutlaka hediyelik paket yaptıracaksınız.

Dönerde 150 Yıllık Tarihe Sahip Şehir
Ülkemizin hemen her yerinde yapılan ve sevilen lezzetlerin baş tacı dönerin ilk yapılmaya başlandığı şehirlerden biri olan Kastamonu’da döner lezzeti 150 yıllık bir serüvene sahip. Tarihi kaynaklar Kastamonu’da Hamdi Usta’nın 150 yıl önce döner yapmaya başladığını kanıtlıyor. Yörenin lezzetli etlerinden yaprak yaprak kesilen dönerin çok doyurucu olduğunu da söylemeliyiz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kayseri’de Ne Yenir?

İç Anadolu’nun parlayan yıldızı, yöresel lezzetlerin ilk durağı Kayseri’ye yolunuz düşerse, mutlaka tatmanız gereken lezzetleri yalnızca bizler değil, sizler de hemen saymaya başlayabilirsiniz. Pastırmasından sucuğuna, mantısından pirzolasına kadar bilmeyen tatmayan olmaz bu lezzetleri.
Yalnızca pastırma sucuk değil, farklı yöresel lezzetleriyle de ünlü Kayseri’de bulabileceğiniz pek çok yemek çeşidi sizleri hayran bırakacak.

Kayseri Mantısı’nı Kayseri’de Yemek Gerekiyor, Elbette Seçebilirseniz
Türkiye’nin meşhuru Kayseri Mantısının, bilinen tariflerinin çok daha fazlasını bulabileceğiniz yegane yerdir Kayseri. Mantı yemeden kimsenin dönmediği Kayseri’de mantının onlarca çeşidi arasında seçim yapmanız oldukça zor. Yoğurtlu özel sosla servisi de bir harika. Bir kaşığa tam kırk çeşidini sığdırabilen Kayserili lezzet ustalarını tebrik etmek gerekiyor.

Pastırma Denince Kayseri, Kayseri Denince Pastırma
Pastırmanın marka şehri Kayseri’den pastırma almadan dönmek olmaz. Kent merkezinde bulabileceğiniz pek çok dükkan, sizlere bu eşsiz lezzeti tadarak almanız için en uygun yerlerden. Almadan dönmeyin, ancak Kayserililerin de dediği gibi, pastırmanın pastırma olması için Erciyes’in ayazını, rüzgarını yemesi gerekiyor. Çemenli bu lezzetin kokusu herkesin hoşuna gitmese de tadını sevmeyen yok gibi.

Kıymalı Yağlama
Anadolu’nun pek çok yöresinde olduğu gibi Kayseri de özellikle et yemeklerinin ağırlıklı olarak tüketildiği yörelerimizden. Kat kat lahmacunu andıran Kıymalı Yağlama, mayalı hamurların ince ince açıldığı ve özel kıymalı sosun üzerine sürülerek hazırlandığı farklı bir yemek türüdür. Üst üste konularak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilen çok farklı bir lezzet.

Kayseri Usulü Kebap, Pehli
Yörede yetiştirilen koyun ve kuzuların kaburga bölgesindeki ete verilen ad olan Pehli, dövülmemiş pirzolaların, patlıcan, soğan, domates ve biberlerle buluşup bir arada pişirildiği enfes bir yemektir. Yaz aylarında yörenin en lezzetli etleri ve sebzeleriyle birlikte hazırlanır ve servis edilir.

Pirzolada Sınır Tanımayan Lezzet, Fırın Ağzı
Kayseri’nin kendine has lezzetlerinden biri de Fırın Ağzı’dır. Pirzola ile yapılan yemek için tepsiye dizilen pirzolalar üzerine konan kuyruk yağı, domates, biber ve baharatlarla birlikte fırına verilir. Fırından çıkan kokuyla doymaya başlayacağınızın garantisini verebileceğimiz bu enfes tadı mutlaka denemelisiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kırklareli’de Ne Yenir?

Tarihi mekanları, doğa turizmine sunduğu sayısız doğal güzellikleriyle Kırklareli, karavan, kamping, av ve doğa sporlarına gönül verenlerin yoğun olarak tercih ettiği şehirlerimiz arasında yer alıyor. Tarihin canlı tanıklığını yapabileceğiniz Kırklareli’de antik dönem, ortaçağ, Bizans ve Osmanlı eserlerini bir arada bulabilirsiniz. Sadece tarihiyle, doğal güzellikleriyle değil, lezzetleriyle de gittiğinize değecek.

Kırklareli’ne gidip de gezmeden ve gezerken eşsiz lezzetlerini tatmadan dönmemeniz gerekenleri sizler için hazırladığımız yazımızı dikkatle okumanızı öneriyoruz.

Kırklareli’nde Izgara Köfte ve Koyun Yoğurdu Meşhur
Kırklareli ızgara köftesinin tadına doyum olmaz lezzetinin yanında sunulan meşhur koyun yoğurdunu mutlaka tatmalısınız. Bilinen yoğurtların aksine çok daha kıvamlı olan yoğurdun kaymağına inanamayacaksınız.

Bıldırcın Kağıt Kebap
Doğanın sunduğu pek çok güzelliğin yanında av hayvanlarıyla yapılan yemekleriyle ünlü Kırklareli’de bıldırcın kağıt kebap farklı lezzetler denemeyi sevenler için biçilmiş kaftan. Bıldırcıların tereyağında kızartıldıktan sonra yöresel sebzeler eşliğinde fırınlandığı bu lezzet denemeye değer.

Kırklareli’de Hardaliye İçilir
Hardaliye, yöreye özgü üzümlerin, vişne, ayva yaprağı ve kırılmış hardal tohumlarından elde edilen içeceğidir. Hardal tohumlarının kullanılması üzüm suyunun alkol oluşturmasına izin vermez. Farklı mayhoş tadıyla denemeniz gereken çok farklı bir içecektir.

Peynirin Çok Farklı Çeşitlerini Bulabilirsiniz
Kırklareli tarım ve hayvancılığın sunduğu hemen tüm ürünlerini en taze ve lezzetlilerini bir arada bulabileceğiniz şehirlerimizden. Meşhur koyun peynirlerinden satın almayı unutmayın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kırşehir’de Ne Yenir?

Anadolu’nun ticari ve ekonomik hayatında tarihsel bir yere sahip olan Kırşehir, aynı zamanda Ahilik örgütünün kurulduğu şehrimizdir. Gerek tarihi gerekse Anadolu insanının misafirperverliğinin en iyi örneklerinin günümüzde de devam ettiği Kırşehir, yemekleriyle de önemli lezzet duraklarından biri.

Et yemeklerinin çoğunlukla tüketildiği Kırşehir’de Anadolu’nun tüm lezzetlerinin harmanlandığını görebilmek mümkün. Hem yemekler hem de pişirilmesi ile gerçek lezzetlere ulaşmanız kolaylaşıyor.

Tandırda Çömlek Paça
Misafirperver Kırşehirlilerin sofralarını süsleyen bu paça çeşidi, koyun ve kuzunun baş ve ayaklarının temizlendikten sonra, çömlek içinde, tandırdaki közün üzerinde pişirilmesi ile elde ediliyor. Ağır ağır pişen yemeğin üzerine sirke, sarımsak eklenerek çok daha yoğun bir lezzete erişebilmeniz mümkün, sakadat sevenler için çok iyi bir alternatif olabilir.

Kuru Fasulyenin Çömlekteki Lezzetine Doyum Olmuyor
Yörede pişirilen etli kuru fasulyeler, çömlekte pişirildiği için lezzetine lezzet katıyor. Pişirilen kuru fasulyeler, yanında pilav, turşu ve bol salata ile ikram ediliyor. Kırmızı biberle tatlandıracağınız yemeği beğenmeniz garanti.

Bulgur Pilavının En Lezzetli Hâli, Sebzeli Bulgur Pilavı
Domates ve yeşil biberler ince ince doğranarak, yağda kavrulur. Salçayla birlikte küp küp doğranmış patatesler tencereye eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kırşehir’in lezzetli bulgurları da eklenip kavrularak et suyu ve tuzla buluşturulur. Tercihe göre çok daha sulu olarak ateşten indirilir ve dinlendikten sonra, yufkaların üzerine dökülerek servis edilir.
 
Top