• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yolunuz Düşerse..

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kocaeli’de Ne Yenir?

Marmara Bölgesi’nin hareketli şehirlerinden ve ülkemizin en hızlı büyüyen kentlerinden biri olan Kocaeli’de, diğer bir adıyla İzmit’te turistik mekanları gezerken aynı zamanda zengin lezzet kültürünün sunduğu eşsiz tatları bulabilirsiniz. Sapanca Gölü’nden, Hereke’ye kadar uzanan pek çok doğa harikasını gezerken yörenin el sanatlarına ve maharetli ustaların hazırladığı lezzetlere konuk olabilirsiniz.

Mutlaka gezmeniz gereken Sapanca Gölü’nün muhteşem manzarasını seyrederken gölün etrafındaki tarihi mekanlarda konaklamanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Adını Yemesindeki Zahmetten Alan Pişmaniye Sizleri Pişman Etmez
Kocaeli’ne özgü bu lezzeti tatmayan bilmeyen yoktur. Bilinirliğini biraz da yol kenarlarındaki satış yapan dükkanlara borçlu olan pişmaniye, Kocaeli’nin en iyi hediyelikleri arasında ilk sırada yer alıyor. İnce tel tel açılan pişmaniyenin en bol ve farklı çeşitlerini Kocaeli’de bulmanız mümkün. Çikolatalısının tadına bayılacağınızı şimdiden söyleyebiliriz.

Açlığınızı En İyi Ciğceli Kavurmayla Giderebilirsiniz
Kocaleli’ne özgü bu farklı kavurma yemeği, kuşbaşı etlerden hazırlanan kavurma, bulgur pilavıyla buluşur. Bu yemeğin en ilginç yanı ise kavurmanın üzerine süt kaymağının eritilerek dökülmesidir. Hem farklı hem de doyurucu bir lezzet için Ciğceli kavurma iyi bir tercih olabilir.

Kocaeli’de Tüm Anadolu’nun En Hafif Keşkeği Pişiyor
Anadolu’da düğün denince akla gelen ilk yemek olan keşkek pek çok yörede bilinen ve bolca pişirilen yemekler arasındaki yerini kimseye bırakmıyor. Ancak Kocaeli’de keşkek için sığır eti yerine tavuk kullanılıyor. Hem daha farklı hem de daha hafif bir keşkek için tavuklu keşkek çok iyi bir lezzet sunuyor.

Tatlılarının Meşhuru Höşmerim
Kocaeli’nin bir diğer meşhur tatlısı olan Höşmerim, un ve peynirle yapılan bir tatlıdır. Yöreye özel tuzsuz peynirlerin maharetli ellerde un ve yağla buluştuğu bu tatlının üzerine dökülen şerbetle tatlandırılıyor.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Konya’da Ne Yenir?

Hoşgörünün başkenti, etli yemekleri ve etli ekmeğiyle tüm ülkemizde meşhur olsa da Konya’ya gidip yemeden dönmemeniz gereken, gitmişken mutlaka uğramanız gereken mekanları ve lezzetleri sunmaya devam ediyoruz.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin tüm dünyaya İslam’ın ve hoşgörünün gerçek güzelliğini yaydığı bu büyük kentimize gidip Mevlana Müzesini gezmeden dönmemelisiniz.
Yalnızca tarihi mekanlara değil, aynı zamanda tarihe ışık tutan Konya Çatalhöyük, dünya üzerinde bilinen ilk yerleşim yeridir. Bu tarihi kenti gezerken acıktığınızı hissettiğinizde başvurmanız gereken en az tarihi kadar görkemli lezzetleri var.

Etli Ekmeği Bulmak İçin Aramanıza Gerek Yok O Sizi Bulacaktır
Konya’da ne yenir, sorusunun aslında ilk ve en iyi cevaplarından birisi olan Etli Ekmek, ünü yalnızca ülkemizde değil, sınırları aşan bir lezzettir. Kıyması makine yerine satırla hazırlanan, domates ve soğan karışımıyla oluşturulan iç, uzun hamurlar üzerine yayılarak odun ateşiyle kızdırılan taş fırınlarda pişiriliyor. Yanında bol salata ve köpüklü ayranla sunulan bu eşsiz lezzet siz aramasanız da kent merkezindeki hemen her noktada o sizi kolayca bulacaktır.

Gittiğim Her Yerde Yörenin Kebabını Yerim Diyorsanız, Hacı Şükrü Fırın Kebap Var
Konya’ya özgü fırın kebabın lezzetine lezzet katan en önemli ayrıntısı yörenin meşhur Merinos cinsi koyunlarının etinden yapılıyor olması. Büyük bir bakır kaba konan parçalanmış koyun etleri, biraz su ve baharat eşliğinde fırına gönderilir. Çıkan lezzetli kebap Konya’nın meşhur pideleri üzerinde servis edilir. Tadını çok beğeneceksiniz.

Mevlana’nın Kentinde Mevlana Böreği
Yufkanın yağlanarak arasına kıymalı harç konarak bohça haline getirilen börek fırına verilir. Fırından çıkan sıcak sıcak yenen börek Konya’nın meşhur böreklerinden biri.

Mevlana’yı Ziyaret Edip Mevlana Şekeri Almadan Olmaz
Oldukça sert ve keskin bir şekerdir. Kent merkezinde pek çok turistik mağazada kolayca bulabileceğiniz bu farklı şeker, Konya’nın en iyi hediyelikleri arasında yer alıyor.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kütahya’da Ne Yenir?

Kütahya denince akla gelen, çinileri, kaplıcaları ve antik kentleri, hem zamana hem de şimdiye ışık tutuyor. Hamur işleri ve börekleriyle ünlü Kütahya’da tatmanız gereken çok iyi lezzetler olduğunu söylemeliyiz. Kütahya lezzet kültüründe de çinileri gibi eşsiz ve sıra dışı tatlar sunarken, hem bu tarihi kenti gezmenizi hem de tarihi tatların sizlere eşlik etmesine izin vermelisiniz.

Anadolu’nun her yöresinde olduğu gibi Kütahya’da da hamurla yapılan yemeklerin hem yeri hem de lezzetleri çok farklı. Ancak Kütahya’nın hamurlu yemeklerinin lezzetleriyle diğer tüm kentlerden farklı bir yerde durduğunu sizlerde kolayca gözlemleyeceksiniz.

Gözleme Kütahya’nın Meşhurları Arasında
Kentin gezilip görülecek pek çok tarihi mekanının yanında mutlaka yemeniz gereken lezzetlerden biri olan gözlemeler, haşhaşın eşlik ettiği içlerle hazırlanarak eşsiz bir damak tadı bırakıyor.

Kütahya’da Marka Olmuş Börek Dolamber Böreği
Kütahya böreği olarak da ün salmış olan Dolamber Böreği, kol böreğini andırır. Peynirlisi, ıspanaklısı, kıymalısı ve özellikle patateslisinin yanında içeceğiniz sıcak bir çayla böreğin neden marka olduğunu hemen anlayabilirsiniz.

Dolmanın Geometri Dersinden Sınıfı Geçeni, Ilıbada Dolması
Ülkemizin hemen her yerinde yapılan ve severek yenilen yaprak dolmasının Kütahya’da hem sarılması hem de sunulması çok farklıdır. Hazırlanan dolma içi, üçgen sıkı bohçalar halinde sarılır. Maharetli ellerde verilen geometri şekilli dolmaların üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Bir diğer farkı da ister sıcak ister soğuk yiyebilmeniz.

Tarhananın Köfteye Konuk Olduğu Lezzet, Kütahya Köftesi
Anadolu’nun en eski hazır yiyeceklerinden olan tarhana hem yapılışı hem de içindeki bin bir çeşni ile besleyici olduğu kadar lezzetlidir. Kütahyalılar bu lezzeti köfteye de taşımışlar ve ortaya bu müthiş tat çıkmış. Tarhana eklenerek hazırlanan köfteler, sunulurken tereyağı ve biber sosuyla servis ediliyor.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Malatya’da Ne Yenir?

Dünya’nın kayısı merkezi Malatya’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken mekanlarda mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için hazırladığımız bu yazımızı sonuna kadar okuyun. Çünkü hem gezilecek hem de tatmadan dönmemeniz gereken çok iyi yemekler sizi bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda büyük şehir olan Malatya, gerek et yemekleri ve gerekse yörenin lezzetli sebzeleriyle hazırlanan eşsiz tatlarıyla yemek kültüründe adından söz ettiriyor. Özellikle etsiz köfteleri çeşitleriyle sizi hayran bırakacak kadar iddialı.

Hemen Her Yer Kayısı İle Dolu
Malatya, hem şehir merkezi hem de ilçeleriyle adeta kayısı cenneti. Dünya kayısı üretiminin neredeyse tamamına yakını Malatya’dan desek, yanılmış olmayız. Gül kurusunun çok daha lezzetli olduğu hemen herkesin malumu. Malatya’da alınabilecek en iyi hediye ise yine kayısı olacaktır.

Yöresel Lezzetin Baş Tacı Kağıt Kebap
Yörenin en lezzetli etlerinin kuyruk yağı eşliğinde yine yağlı kağıda sarılarak büyük bakır kaplara yerleştirilir ve fırınlanır. Mevsime göre yöresel sebzelerle birlikte hazırlandığında sebzeli kağıt kebabı adını alan bu lezzeti Malatya’ya gitmişken yemeden ayrılmayın. Közlenmiş domates, biber ve bulgur pilavı ile servisi bir harika, yanında ayranı unutmayın.

Lezzetli Külah Dolması
Malatya yazın yöresel sebzelerin iplere dizilerek kurutulduğu ve kışa hazırlığının yapıldığı en maharetli Anadolu kadınlarının memleketi. Misafiri çok seven Anadolu insanının Malatya’da sofralarına konuk olursanız, kurutulmuş patlıcan ve biberlerden yapılan külah dolmasını afiyetle yiyebilirsiniz. Yanında yoğurtla birlikte harika bir ikili oluşturuyor.

Malatya’nın Meşhur Köfteleri
İspendere İçme Suları’nda güzel bir gezinin ardından, şifalı sularını içip yaptığınız kür tedavisinden sonra meşhur köftelerin tadına bakmalısınız. Malatya denince akla gelen özellikle kıymasız olarak hazırlanan hafif köftelerin adları bile saymakla bitmiyor. Analı Kızlı’dan İçli Köfteye, Sıkma köfteden Ayva köftesine, ciğer köftesinden kurşun geçmez köfteye, mercimekli çiğ köfteden yumru köfteye ve daha adını sayamadığımız pek çok farklı ve lezzetli köfteleri burada bulabilirsiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Manisa’da Ne Yenir?

Manisa mesir macununu duymayan, şehzadeler şehri olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ve gelişen sanayisiyle adından sıkça söz ettiren Manisa’ya yolunuz düşerse, mutlaka tatmanız gereken pek çok lezzet var.

Hitit, Lidya, Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini günümüzde de taşıyan tarihi kentin tarihi kadar eskiye dayanan bir lezzet kültürü var. Manisa’da çoğunlukla sebze, meyve ve et ağırlıklı olarak tüketiliyor. Haliyle yemekleri de bu doğal tatlardan nasibini alıyor.

Manisa’da Manisa Kebap Mutlaka Denenmeli
Yörenin en meşhur kebaplarından olan Manisa Kebap, Manisa’ya yolunuz düştüğünde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında geliyor. Bu kebabı diğer kebaplardan farklı kılan hem sığır hem de kuzu etinin birlikte çekilmesiyle elde edilen kıyması. Kıymalar yoğrularak köfte haline getirilir ve yağlanmış şişlere geçirilerek sadece kömür közünde pişirilir. Şişlerden çıkarılan enfes köfteler Manisa pidelerinin üzerine çekilerek üzerine tereyağı dökülür. Közlenmiş biber, domatesle birlikte servis edilen bu lezzeti Manisa’da pek çok restoranda bulabilirsiniz.

Sebzeli Beşamel Soslu Bohça Kebap
Sebzeli ve beşamel soslu bu eşsiz lezzeti Manisa’da en maharetli ellerden tadıyor olmak gerçekten bir ayrıcalık. Kuşbaşı doğranmış etler, soğan, sivri biber, küp küp doğranmış havuç, sarımsak ve bezelye eşliğinde kavruluyor. Lezzete lezzet katan baharatları da unutmamak gerek. Daha sonra beşamel sosla hazırlanan kreplerle buluşan içle birlikte fırına verilmeden önce üzerine yöresel kaşardan büyükçe bir dilim eklenerek ortaya harika bir lezzet ve görsel bir şölen çıkıyor.

Bin Derde Deva Meşhur Mesir Macunu
Geleneksel olarak her yıl 15 Nisan’da yapılan Mesir Macunu Şenlikleriyle adını duyursa da Manisa’da yılın her mevsiminde mesir macunu bulabilirsiniz. 41 çeşit baharatın bir araya getirilmesiyle oluşan bu şifa kaynağının faydaları saymakla bitmiyor. Hem yapılışı hem de tarihi çok farklı bir hikayeye dayanan Mesir Macununu yemeden, hediyelik olarak almadan Manisa’dan ayrılmayın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Kahramanmaraş’ta Ne Yenir?

Ünü tüm dünyada bilinen ve talep edilen Maraş Dondurması, Kahramanmaraş denince ilk akla gelen lezzet olsa da Maraş’a yolunuz düştüğünde tatmanız gereken çok farklı lezzetler ve doyurucu yemekleri bulabileceğiniz çok iyi mekanlar var.

Kent merkezine kuşbakışı bir gezi için ilk tercihiniz Maraş Kalesi olabilir. Kalenin görkemli surlarından Maraş manzarasını seyre dalabilirsiniz. Ancak daha gezilecek mekanlar ve tadılacak pek çok lezzet var. Tarihi Taş Han, Maraş’ta kapalı çarşıyla bitişik, yöresel baharatlar ve hediyelikler bulabileceğiniz mekanlardan. Maraş Kapalı Çarşı, Bedesten ve Bakırcılar Çarşısı olmak üzere iki bölümden oluşan bu işlek çarşılarda Maraş’a ait pek çok ürünü bulabilmeniz mümkün.

Maraş Dondurması
Dondurma denilince Kahramanmaraş, Kahramanmaraş’ta dondurma denince Yaşar Pastanesi akla gelir. Yörede Ahir Dağı’nın sunduğu florasından elde edilen keçi sütleri ve yine yörede yetişen mahleple hazırlanan Maraş dondurması hem kıvamı hem lezzeti hem de dövme sertliğiyle yeryüzünde tadabileceğiniz en iyi dondurmadır.

Maraş Tarhananın En Lezzetlisine Ev Sahipliği Yapıyor
Anadolu’nun bilinen en eski lezzetlerinden biri olan tarhana, Maraş’ta çok daha farklı bir lezzete sahip. Çünkü yörede yetiştirilen keçilerden elde edilen sütlerle hazırlanan yoğurdun kullanıldığı tarhanalar, hazır çorbaların da bir nevi atasıdır. Sıcak su eklenerek çok çabuk hazırlanan, içinde yörenin en lezzetli sebzelerini ve baharatlarını bulabileceğiniz tarhanayla içiniz ısınacaktır. Ancak dilerseniz cips gibi de tüketebileceğiniz bu müthiş lezzet mutlaka denenmesi gereken tatlardan biri.

Havuçlu Bademli Maraş Pilavı
Maraş’ta etli pilav olarak düşünebileceğiniz pilavı diğerlerinden ayıran en büyük fark ise içinde kullanılan malzemeleridir. Havuç, badem, fıstıkla şenlenen bu harika lezzet Acem pilavı olarak da biliniyor. Maraş’ta bu pilavı bulabileceğiniz yöresel lezzetler sunan mekanlar var.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Mardin’de Ne Yenir?

Son dönem sinema ve dizi sektörünün gözde mekanlarına ev sahipliği yapan Mardin, taş işçiliğinin en özel ve güzel örneklerinin sunulduğu harika bir doku. Pek çok taş konağın butik otele dönüştürüldüğü bu tarihi şehir, lezzetleriyle de özel tatlar sunuyor.

Mardin denince akla ilk gelen Mardin Kalesi’nden bu tarihi şehrin manzarasını seyretmeden olmaz. Farklı kültürlerin bugün bile birlikte yaşadığı Mardin, yaşattığı hoşgörüyle dünyaya gerçekten çok iyi bir mesaj veriyor.

Zengin Ve Farklı Kültürlerin Sunduğu Eşsiz Lezzet Kaburga Dolması
Mardin’de ne yenir, sorusunun ilk cevabı kaburga dolmasıdır. Koyunun kaburgasının yöreye özgü bulgur pilavıyla doldurulduğu ve pişirildiği bu lezzeti pek çok şehrimizde bulabilirsiniz. Ancak bu eşsiz lezzetin en iyi durağı Mardin’dir.

Kayısılı İşkembe Dolması
Mardin sakatat severlerin ilgisini çekecek pek çok yemeğe sahip. Bu yemeklerin belki de en meşhuru olan Kayısılı İşkembe Dolması, küçük doğranan etlerin, soğan, bulgurla buluşarak pişirildiği ve lezzetini çok farklı bir noktaya taşıyan kuru kayısı, sarımsak ve baharatlarla şenlendirilir. Hazırlanan iç, işkembelere doldurularak pişirilir. Sakatat ürünlerini seviyorsanız mutlaka deneyin.

Mardin’in Yöresel Pilavı Şehriyeli Bulgur Pilavı
Elle yapılan şehriyelerin bulgurla buluştuğu ve maharetli ellerle hazırlandığı hem hafif hem de lezzetli bu pilavdan Mardin’e misafir olunca tatmanız muhtemeldir.

Havuçlu Pilav
Hem sebzeli hem de etli olarak hazırlanan bu pilavın gerçekten doyurucu olduğunu söylemek gerekiyor. Yörenin lezzetli etleri soğanla harmanlanır, havuç ve kuş üzümü eşliğinde cümbüşe dönüşür. Hem hazırlanışı hem de sunumu ile havuçlu pilav yörenin lezzet kültüründeki hak ettiği yeri tescilliyor.

Tatlılardan Zingil

Anadolu’nun hemen her yerinde yiyebileceğiniz lokma tatlısının bir türüdür. Hamurlar kaşıkla kesilerek kızgın yağa atılır. Kızartılan hamurlar servis tabağına alınarak soğuk şerbetle buluşur. Üzerine fıstık dökülerek servis edilir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Muğla’da Ne Yenir?

Ege’nin kendisi kadar ilçeleriyle adından söz ettiren turizm cenneti Muğla, tarihin denizle ve efsanelerle yoğrulduğu masalsı bir kentimiz. Hem merkezinde hem de ilçelerinde bu havayı hemen hissedebilirsiniz.
Ülkemizin turizminin ilk akla gelen mekanlarına ev sahipliği yapan Muğla’ya yolunuz düştüğünde mutlaka görmeniz gereken yerlerin yanında mutlaka tatmanız gereken çok iyi lezzetleri var.

Bir Muğla Efsanesi Büryan
Yörenin lezzetli teke etlerinin bütün halde Muğla yöresine ait özel tandırda pişirilerek hazırlanan Büryan, hem hazırlanışı hem de sunumuyla doyurucu bir lezzet. Tandıra asılan etlerin, tandırın dibine konan bakır kazanın içindeki suyun buharıyla lif lif olmuş yumuşacık ve ağızda bıraktığı aromayı uzun süre unutamayacaksınız.

Fethiye’de Ne Yenir?
Fethiye denince Ölüdeniz’de yüzmeden, Kelebekler Vadisi’ni gezmeden olmaz. Ancak bu gezmenin sonunda açlığınızı giderebileceğiniz en iyi tercih balık, balığın en lezzetlisini bulabileceğiniz yegane mekanlar ise balık pazarında. Ege’nin en lezzetli balıklarını bulabileceğiniz balık pazarında eşsiz bir balık ziyafeti sizleri bekliyor.

Bodrum’da Gümüşlük’te Balık Keyfi
Bodrum denince tatil, tatil denince Bodrum diyenlerdenseniz, yapacağınız tekne turlarının ardından, Gümüşlük’te enfes bir balık keyfi sizleri bekliyor olacak. Yalnızca yazları değil, sonbaharı ve ilkbaharının da ayrı bir güzelliği olduğunu belirtmek isteriz. Daha yöresel lezzetler peşinde olanlar için çok daha iyi ve anlamlı bir çözüm, Çakır Gözlü Gülsüm’ünü Çerkez Kaymakam’ın aldığı Efe Halil türküsü eşliğinde Bodrum Kebap olacaktır. Kızarmış patates üzerine dökülen kızarmış etlerin yoğurt ve yeşilliklerle servis edildiği bu yöresel lezzeti tatmadan dönmeyin.

Marmaris Koylarında Harika Mezeler ve Balık
Ege denince en güzel sahiller ve koylar akıllara gelir. Koylarda balık, Marmaris’te ise harika mezelerin eşlik ettiği enfes balık çeşitleri. Marmaris’e yolunuz düşerse harika hazırlanmış mezelerle birlikte çok çeşitli balıkları bulabilirsiniz.

Muğla’nın Tatlısı Yok mu Diyenler Dinlesin
Baklavanın hamurunu andıran yufkaları ince ince açılarak içine ceviz konularak hazırlanan bu tatlı, üzerine dökülen tereyağı ve şerbetle tadılması gereken tatlılardan. Yörede kız isteme, bayramlar ve özel günlerde özellikle Marmaris ve Fethiye yörelerinde oldukça meşhur.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Muş’ta Ne Yenir?

Anadolu’da yemek ile ilgili pek çok alternatifin soflara lezzet olarak dönüştüğü, tarih kokan tatlara tanıklık edebileceğiniz yörelerimizden biri de Muş’tur. Muş’a yolunuz düştüyse, özellikle yöresel yemeklerin izini sürmenizi tavsiye ederiz.

Türkünün de söylediği gibi, yolu yokuş olsa da yöresel yemeklerin lezzeti tüm yokuşları çıkmaya değer. Muş Kalesi’nde Muş Ovası’nı şehrin manzarasını seyredip, çortinin, hez dolmasının tadına bakmadan ayrılmayın.

Köftenin Meşhuru Muş Köftesi
Birkaç defa makineden geçen etlerle hazırlanan kıyma bile henüz yetersiz bulunup bir kez de dövülür, köftelik bulgur ve soğanla yoğrulur. Bu esnada ceviz ve pirincin de eşlik ettiği iç büyük toplar şeklinde yuvarlanarak suda pişirilir. Pişen hem farklı hem de lezzetli köfteler üzerine yörenin halis tereyağı dökülerek servis edilir.

Lahana Dolmalarının Şahı, Hez Dolması
Yağlı kıymaların pirinçle yoğrularak lahanalara sarıldığı lezzetli dolmalar, tencerede sumak suyuyla buluşarak pişirilir. Yanında Muş yoğurdu ile servis edilir. Hem kokusunu hem de lezzetini çok seveceğiniz farklı bir dolma türüdür.

Muş Yemeklerinde Ağırlık Lahanada, Her Evde Çorti Bulmak Mümkün
Misafirperver Muş halkının yazdan hazırladığı çorti, lahana yapraklarının küçük küçük doğranarak içine yöresel baharatlar, soğan ve reyhan konarak büyük küplere bol su ile doldurulur. Ekşi tat alması için küpün içinde biraz da ekşi hamur atılır ve küpler sıkıca kapatılır. Kışın küpten çıkarılan çortiye, kemikli et, ya da etin lezzetli yerlerinden boççik (etin kuyruk kısmı) ile birlikte pişirilir, üzerine tereyağı dağlanarak servis edilir. Muş’ta kışın misafir olduysanız mutlaka yersiniz.

Anadolu Keşkeksiz Olmaz, Keşkeğin Muş Görmüş Hali
Nohut ve buğdayların iyice haşlandıktan sonra, içine pişirilmiş et ve toz biberle birlikte bir süre daha pişirilmesiyle elde edilen Muş keşkeği, küçük küçük doğranmış kuru soğanların üzerine serpilmesiyle servis edilir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Nevşehir’de Ne Yenir?
Peribacalarıyla meşhur Nevşehir, konuklarını eşsiz tarihi ve doğal güzellikleriyle ağırlarken, yöresel lezzetleriyle de gerçek misafirperverliğin aynı zamanda iyi doyurulmasıyla mümkün olabileceğinin en güzel örneklerini bulabileceğiniz kentlerimizden biri.

Tarihi çok eskilere dayanan bu sıra dışı mekanların hem sabahı, hem de akşamı bir başka güzellikte. Kapadokya’da efsanelerin izlerini balon turlarıyla keşfederken, Göreme’de rahipler ve rahibeler manastırlarını gezip, saklı cennetlerin bulunduğu Ihlara Vadisi gezisinden sonra lezzetlere ancak sıra gelebiliyor.

Meşhur Ağpakla, Aslında Çok İyi Bildiğimiz Yemeğin Nevşehircesi
Kuru fasulyeye Nevşehir’de verilen ad Ağpakla, kuru fasulyenin çömlekte ve kemikli etlerle pişirildiği için diğer tüm yörelerden kendini ayırıyor. Çok daha yoğun ve daha lezzetlisini inanın bulabilmeniz çok zor. Yanında turşu istemeyi unutmayın.

Nevşehir’de Lezzet Çömlekle Başlar Çömlekle Son Bulur, Çömlekte Nohutlu Yahni
Koyun etinin salça ve soğanla kavrulduğu, içine önceden ıslanmış nohutların eklenerek çömlekle buluştuğu bu güzel lezzetin tadına mutlaka bakmalısınız. Özellikle yöresel yemekler bulabileceğiniz konakları öneriyoruz.

Tandırda Hazırlanan Gendime Çorbası
Salça ve soğanlar tereyağında kavrularak, içine eklenen yarmayla kavrulmaya devam ediliyor. Yörede kurutulan kemikler çömleğin altına konarak üzerine hazırlanan iç dökülür ve üzeri alıncaya kadar su çekilir. Çömlek ağzı kapatılarak tandıra verilir. Çıkan lezzetin hem tadı hem de kokusu sizi doyurmaya yetiyor.

İçinizi Isıtacak Sütlü Çorba
Nevşehir’in yöresel tatlarından biri de sütlü çorbadır. Hem yapımı kolay, hem de lezzeti güzel olan bu çorba, bulgur ve sütle hazırlanır. Kavrulan bulgura eklenen sütle birlikte kaynatılarak çorbanın olmazsa olmazı tuz eklenerek, sıcak sıcak servis edilir.
 
Top