Yolunuz Düşerse..

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Diyarbakır’da Ne Yenir?

Medeniyetler beşiği, doğunun incisi Diyarbakır’a gidip, on iki medeniyetin izlerini taşıyan Diyarbakır Surları gezilmeden, Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Cami’de dua edilmeden dönülmez. Gezdiğiniz gördüğünüz yerlerin yanında Diyarbakır’dan ayrıldıktan sonra unutamayacaklarınız arasına Diyarbakır lezzetlerini de katın.
Anadolu’nun en eski kentlerinden biri olan Diyarbakır, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle sizi büyüler. Aynı büyü Diyarbakır lezzetleriyle unutulmaz anlar yaşamanıza eşlik eder.

Kahvaltının Gerçek Tadı Diyarbakır’da
Yöresel peynirlerin yanında pastırma, sucuk, kavurmaya eşlik eden zeytinlerin ve sıcacık enfes çayların adresi için mutlaka Hasanpaşa Hanı’na gitmelisiniz. Gerçek doyurucu bir kahvaltının şimdiden garantisini verebiliriz.

Diyarbakır’a Has Kuzu Ciğer
Diyarbakır’da yiyebileceğiniz lezzetlerin başında, şişte kuzu ciğer geliyor. Kuzu ciğerinin yöresel baharatlarla tatlandırıldıktan sonra kömür ateşinde pişirilen kuzu ciğerler, yanında servis edilen yöresel sebzeler ve özellikle biberle harika bir lezzet sunuyor. Dilerseniz ezmenin ve bol köpüklü ayranın tadına da bakabilirsiniz.

Diyarbakır Ocak Başında Ete Doymak Garanti
Piştikçe getirilen yedikçe yenilen et keyfi yapmanın tarihinin yazıldığı yerlerin başında Diyarbakır geliyor. Yörenin lezzetli kuzu etleri, yöresel baharatlarla şenlendirilip maharetli ustaların ellerinde sanata dönüşüyor. Hem pişirip hem yiyebilirsiniz. Közlenmiş sebzelerle yapılan servise bayılacaksınız.

Diyarbakır, Urfa Antep Mutfağının da Vitrini
Bölgenin merkezi konumundaki Diyarbakır, özellikle Urfa ve Antep mutfaklarının vitrinini oluşturuyor. En lezzetli yöresel kebapları tadabileceğiniz çok iyi kebapçılar bulabilirsiniz.

Karnımızı Doyurduysak Yemekten Sonra Burma Kadayıf
Yörenin en meşhur tatlılarından olan Burma Kadayıf yenmeden tam olarak doymuş sayılmazsınız. Burma haline getirilmiş kadayıf, eşsiz lezzetteki tereyağıyla buluşarak hem kokusu hem de hafifliğiyle sizleri şaşırtacak.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Edirne’de Ne Yenir?

Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle bir başkadır Edirne. Osmanlı’ya başkent olmuş kent için, Sinan’ın eseri Selimiye Camii gezmekle başlayacağınız ilk yer diyebiliriz. Sizi saran tarihin ihtişamı karşısında zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.
Tarihi mekanların gezilmesi her zaman yeni şeyler öğretir insana. Bu öğrendiklerimiz içinde kendimizle ilgili öğrendiklerimiz de vardır. Mesela ne kadar çabuk acıktığımız gibi.

Sadece Ciğer Tava Yemek İçin Edirne’ye Gelenler Var
Evet, yanlış duymadınız kilometrelerce yolu sadece bu lezzeti tatmak için gelen konukları ağırlayan lezzetler kenti Edirne’de önce Ciğer Tava ile başlamalıyız. İster sabah kahvaltısında ister öğlen ve akşam yemeklerinde de yiyebileceğiniz meşhur ciğer tava, yerinde yani Edirne merkez çarşısında en lezzetli en çıtırını bulabilirsiniz. İnce ince doğranan ciğerler, sadece una batırılıp kızgın yağa bırakılıyor. Çıkan enfes lezzet, ciğer ve sakatat yemekten hoşlanmayanları bile bağımlı yapıyor. Yanında sunulan acı biber sosu, odun ekmeği ve domates garnitürlere, ciğerin servisinde meşhur

Edirne biberleri gelerek lezzet şölene dönüşüyor.
Edirne’ye Yolunuz Düşerse Meşhur Edirne Köftesi’ne Mutlaka Yer Bırakın
Sadece kaburga etinden yapılan meşhur Edirne Köftesi, hakiki kömür ateşinde pişiyor. İçi sulu, pembe renkli köfteler tabaktaki son köfteye kadar kurumuyor. Diğer yörelere nazaran daha şişman, daha sulu ve eşsiz bir lezzeti var.
Köftenin yanında sunulan bol zeytinyağlı piyazla gerçek köfte deneyimi sizleri, tüm zamanların etkileyici kentinde Edirne’de bekliyor.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Elazığ’da Ne Yenir?

Elazığ, Anadolu’nun eski tarihi hakkında çok farklı hikayelerin, medeniyetlerin buluştuğu açık hava müzesi gibidir. Mutlaka görmeniz gereken yerlerin ilki olan Harput Kalesi, yapımında su yerine harcına süt katıldığı için Süt Kalesi olarak da adlandırılıyor. Hem tarihi mekanlara hem de eşsiz doğa güzelliklerini bulabileceğiniz Elazığ, aynı zamanda lezzet kültürüyle de sizleri etkileyecek.

Anadolu her dönem dünya medeniyetinin asıl unsurlarını bünyesinde barındırır ve yayar. Bu kültürel miras, aynı zamanda eşsiz lezzetlerin maharetli ellerde yoğrulduğu enfes tatlara da ev sahipliği yapıyor.

Elazığ’da Harput Köftesi Yenir
Yörenin en lezzetli bulgurlarından, soğan, salça ve Elazığ reyhanının eşliğinde hazırlanan kıymasız bir köfte çeşididir. Reyhanın müthiş kokusunu, bulgurun eşsiz lezzetine doyamazsınız.

Cerrahi Müdahale Değil, Kaburga Dolması
Yörenin en lezzetli yemeğine başlamak için sabırsızlansak da, Elazığ’da bu lezzeti tatmadan ayrılmamaya kendinize söz vermelisiniz.
Bademli, kıymalı ve soğanlı bir pilav hazırlanmakla başlanan lezzet harikası, devamında sizleri şaşırtan işlemleriyle lezzetine lezzet katıyor. Kaburganın yağlı kısmından ağız açılarak hazırlanan pilava maydanoz eklenip kaburganın içine dolduruluyor.
İşte burası çok önemli, çünkü bu adamlar cerrahi müdahale yapacak estetik dikiş atabiliyorlar. Kaburga maharetli ellerde bildiğiniz iğne iplikle dikiliyor. Ağzı kapatılıyor. Hazırlanan dolma, yağda kızartıldıktan sonra tekrar tencerelerde pişiriliyor. Lezzetine doyum olmayan Kaburga Dolması için Elazığ’a kadar gelmeniz yeridir.

Peynirli ve Şekerli Ekmek Olur mu?
Hem de harika oluyor. Mayalı hamurlar ince ince açılarak üzerine yöresel peynirlerin buluşmasıyla hazırlanan ekmeklere şeker serpilerek fırında pişiriliyor. Garip gelebilir ancak mutlaka denemelisiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Erzincan’da Ne Yenir?

Sıcak kanlı, misafirperver insanların Anadolu’daki durağı olan şirin Erzincan, gezilecek pek çok yeri, düzenli şehirleşmesi ve eşsiz lezzetleriyle de sizleri hayran bıkacak kentlerden.
Gerek kent merkezi ve gerekse ilçelerinde pek çok tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulabileceğiniz Erzincan, Anadolu’da meşhur lezzetleriyle de bilinen merkezlerden biri.

Türkiye’nin Meşhur Peyniri Erzincan Tulum Peyniri
Erzincan, ülkemizin meşhur peynirlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Erzincan Tulum Peyniri’nin eşliğinde güzel bir kahvaltı yapın. Yörenin meşhurlarından tandır ekmeğiyle ya da daha küçüğü kopul ile tulum peynirini yiyerek, tereyağı ve bal birleşiminden oluşan inanılmaz bir kahvaltı yaparak güne başlamalısınız. Çünkü gezilecek ve görülecek pek çok yer var. Geri dönüşte bagajınızda tulum peynirine yer açmayı unutmayın.

Girlevik Şelalesi’nde Alabalık
Ülkemizin pek çok yerinde şelaleler var. Ancak Erzincan Girlevik Şelalesi’nin hem seyrine hem de serinliğine doyum olmuyor. Şelalenin hemen etrafında yer alan restoranlarda eşsiz bir alabalık sizleri bekliyor. İster piknik yaparak doğa yürüyüşleri yapabilir, isterseniz şelalenin harika manzarası eşliğinde alabalıklarınızı soğutmadan yiyebilirsiniz.

Ekşisu’ya Uğramayanlar Erzincan’ı Gezdim Demesin
Merkeze 11 kilometre uzaklıktaki harika bir mesire alanı oluşturan Erzincanlıları kutlamak gerekiyor. Gerçekten çok güzel bir mekan oluşturulmuş. Ekişisu’ya adını veren ve mesire alanı içinden çıkan doğal maden suyunun, başta karaciğer, mide, anemi ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte. Ekşisu mesire alanının hemen yukarısında bulanan sıcak kaplıca ise özellikle romatizma, cilt ve kalp damar sağlığı için harika bir yer. Hem gezi hem sağlık için Erzincan çok doğru bir adres.

Erzincan İşi Hamur İşi, Anadolu’nun En Lezzetli Keteleri
Hamur işleriyle ünlü Erzincan’da cevizli tahinlisinden, kavrulmuş unlusuna sayısız çeşidini bulabileceğiniz ketelere, yumurta sarısı sürülerek fırınlanıyor. Üzerine serpiştirilen susam ve çörek otlu lezzetleriyle en sıkı diyetçileri bile yoldan çıkarabilir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Erzurum’da Ne Yenir?

Anadolu’nun en eski tarihi mekanlarına ev sahipliği yapan Erzurum, gezilecek tarihi mekanlarının ve doğal güzelliklerinin yanında, misafirlerine sunduğu eşsiz tatlarıyla da hemen herkesin beğenisini kazanıyor. Soğuğun başkentliğini Sivas ile birlikte yapan Erzurum aynı zamanda kayakçıların da uğrak mekanlarından, dünyanın en uzun ve dik kayak pistlerine sahip Palandöken’i ile meşhur.

Erzurum’a gelince yapılacak ilk şey değil, yenilenecek ilk yemek gelir akıllara. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi, Cağ Kebap’tan bahsediyoruz. Ancak sadece Cağ Kebap ile sınırlı bir lezzet kültürü olduğunu sanmayın. Tadılacak o kadar çok lezzet var ki. Siz de şaşıracaksınız.

Erzurum’da Cağ Kebap Yenir
Doğu Anadolu’nun hayvancılığın merkezi olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu durum elbette en kaliteli ve lezzetli etlerin de merkezliğini kimseye bırakmayan bölgede, maharetli ellerde işlenen etler kimi zaman adeta şölene dönüşüyor.
Erzurum’un meşhuru Cağ Kebap, Anadolu’nun en leziz kuzu ve keçi etlerinden hazırlanan yatık olarak geçirildiği şişlerde ve sadece odun ateşinde pişirilen enfes bir kebap çeşidi. Yine şişlerle kesilerek yapılan servisi iştahınızı açmaya yeter de artar bile. Yanında sunulan yöresel közlenmiş sebzeler ve soğuk bir Erzurum Ayranı ile açlığınızı hemen ve çabucak giderebilirsiniz.

Bakır Taslardan Ayran Aşı Çorbası İçin
Erzurum’un en özel çorbalarından biri olan Ayran Aşı Çorbası, özel günlerin ve düğünlerin vazgeçilmezidir. Erzurum merkezde bu çorbayı bakır taslarda servis eden mekanlar bulabilmeniz mümkün. Kaynatılan buğdayın içine yoğurt ve küçük küçük yuvarlanmış köftelerin katılmasından mamul bu lezzeti mutlaka tatmalısınız.

Erzurum’un Her Katına Bir Yumurta Kırılan Su Böreği Meşhur
Hemen her yörede çok fazla çeşidi yapılsa da, su böreğinin Erzurum’daki halini tatmadan gerçek bir su böreği yemiş saymayın kendinizi. Her katı ince ince ve birer yumurta kırılarak hazırlanan yufkalar, suda haşlanarak, sonra yine suda soğutularak tepsilere dizilir ve aralarına yöresel peynir ve maydanozla şenlendirilir. Hem hafifliğine hem de tadına doyum olmayan bir su böreği çıkar ortaya. Diğer tüm su böreklerinden lezzetiyle kendini ayırır.

İkinci En Meşhur Ağzınızı Tatlandıracak, Meşhur Erzurum Kadayıf Dolması
İçine konan cevizlerin dolma şeklinde sıkıca sarıldığı kadayıflar yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Yağda kızaran kadayıflar maharetli ellerde şerbetle buluşturulur. Ağızlarda bıraktığı lezzet ise hiç unutulmaz. Erzurum’a gelince yemeklerden sonra unutulmayacak bir tatlı keyfi için yapılması gereken ilk şey kadayıf dolması istemek olmalı. Tadını da sunumunu da asla unutamayacağınız bir tatlıdır.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Eskişehir’de Ne Yenir?

Eskişehir’de hareketli şehir yaşamının içinde gezilecek, görülecek yerlerin olduğu gibi tadılacak lezzetlerin de sınırı yok. Porsuk Çayı’nın etrafındaki dinlence ve eğlence mekanları dikkatinizden kaçmamalı. Aynı zamanda Porsuk Çayı içinde yapacağınız gondol turlarıyla yeni ve eski yüzüyle Eskişehir sizlere Venedik gibi görünebilir.

Eskişehir, hem tarihi hem de yenilikçi yüzüyle, yüz binleri aşan öğrencileri ve genç nüfusuyla Anadolu’da yaşanabilir kentler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hem kendisi hem yemekleriyle tanışmakta gecikmemeniz gereken kent yaşamında sizleri bekleyen eşsiz tatlara hazır olun.

Eskişehir’de Çiğ Börek Yenir
Anadolu’nun turistik kentlerinden olan Eskişehir, aynı zamanda hamur işlerinin başkenti durumunda. Hatta öyle lezzetler var ki Eskişehir’e sembol olmuş. Bunlardan en bilineni Çiğ Börek, hamurun içine baharatlı, kıymalı ve soğanlı iç harcının eklenerek, yağda kızartıldığı ve afiyetle yendiği yemeklerden. Sadece kıymalısı değil, peynirlisinin de meşhur olduğunu söylemeliyiz.

Kebap İstiyorsanız, Balaban Köfte Yemelisiniz
Her yörenin kendine has kebapları olur. Bursa’nın İskender’i ne ise Eskişehir’in de Balaban Köftesi odur. Bir nevi İskender kebap gibi hazırlanan yemeğin farkı, döner yerine özel hazırlanmış köftelerin kullanılmasından mamul bir İskender kebap çeşidi olmasıdır. Izgarada pişirilen köfteler, yoğur ve salça ile ıslatılmış Eskişehir pidelerinin üzerine dökülerek servis edilir. Kent merkezinde pek çok mekanda kolayca bulabileceğiniz bu lezzetli yemekle karnınızı bir güzel doyurmalısınız. Çünkü gezmeniz gereken pek çok yer var.

Klasik Dolmalar Yerine Farklı Bir Lezzet Arıyorsanız Çakmak Dolması Tam Size Göre
Bildiğimiz biber dolmasını ve özellikle zeytinyağlısını sevmeyen var mı? Ancak her zaman yeni lezzetler denemek damak tadı için büyük önem taşıyor. Eskişehir’de biber dolması yerine patlıcanların kullanıldığı Çakmak Dolma ile tanışınca bizlere hak vereceksiniz. Bulgur, soğan ve bol baharatla doldurulan patlıcanlar enfes lezzetiyle sizleri büyüleyecek.

Ağzımız Tatlansın Diyorsanız Met Helva Deneyin
Her yörenin olduğu gibi Eskişehir’in de meşhur mekanlarını gezerken, mesela Odun Pazarı Evlerini dolaşırken yanınıza alacağınız met helva ağzınızı tatlandırmaya yetecektir. Daha çok pişmaniyeyi andıran helva farklı olarak uzun çubuklar şeklinde satılıyor. Pişmaniyeye oranla daha kolay yenebilen bu helvayı mutlaka denemelisiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Gaziantep’te Ne Yenir?

Gaziantep’e yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için hazırladığımız bu yazıda, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep’te yaşanmış olan kültürlerin adeta Zeugma Mozaikleri gibi çeşitliliğinin izlerini bulacaksınız.

Hemen her dönemde yörenin merkezi konumundaki Gaziantep, bugün de yine Güneydoğu Anadolu’nun göz bebeği, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında mimarlık etmiş büyük bir kentimiz. Şehrin tam ortasındaki Gaziantep Kalesi’ni gezdikten sonra acıkmanız normal. Kebabın başkentinde açlığınızı gidermek için pek çok alternatif bulunuyor.

Antep Kebabı, Yörenin En Meşhurlarından İlkidir
Diğer kebaplardan ayıran en büyük özelliği, klasik kebaplardan farklı olarak patlıcan, kıyma, domates ve biberlerin yörenin en lezzetli baharatlarıyla buluşarak enfes bir ziyafete dönüşmesi. Antep Kebabı’nın lezzetine lezzet katan Antep biberlerini de saymadan edemeyeceğiz. Şehir merkezinde pek çok lokantada bu nefis kebabın tadında bakabilirsiniz.

Köftenin En Farklı Halini Gaziantep’te Yiyebilirsiniz
Adını içinde konduğu geniş tepsiden alan Sini Köftesi, kıymanın ve soğanın kavrulup bulgur ve irmikle buluşmasından mamul bu köfteyi diğer köftelerden ayıran en büyük özelliklerinden biri de hamur kaplı bu köftenin çok farklı tadıdır. Mutlaka denemelisiniz.

Cağırtlak Kebabı
Gaziantep’e özel kebaplardan biri olan Cağırtlak Kebabı, şişe geçirilmiş ciğerlerin odun közünde pişirilmesiyle ortaya çıkan nefis kebabı, soğan, maydanoz ve sumak üçlüsüyle birlikte tüketirken yanında yayık ayran istemeyi unutmayın.

Gaziantep’te Salata Bile Bir Sanat
Maş Salatası’nı duyanınız var mı, bilmiyoruz ancak biz çok sevdik. Gaziantep’e özel Maş Fasulyeleriyle hazırlanan bu salatada kullanılan yeşilliklerin yanında turşu, soğan, turp ve domates eşliğinden çok farklı bir salata deneyimi sizleri bekliyor.

Antep Usulü Lahmacun da Tercih Edilebilir
Pek çok yörede bulabileceğiniz lahmacunun Gaziantep usulünün çok lezzetli olduğunu söylememiz gerekiyor. Çünkü bu lahmacunlar ince hamur üzerine soğan yerine sarımsak ve yöresel baharatlarla tatlandırılan harç konularak pişiriliyor. Lezzetine doyamayacaksınız.

Baklava
Sadece Gaziantep’in değil, tüm dünyanın sevdiği ve beğendiği gerçek, tescilli tatlımız baklava için ne söylense azdır. Ancak gerçek bir baklava yemek için Gaziantep’e kadar gelmenize bile değecek bir lezzetten bahsediyoruz. Tüm zamanların en gözde baklavalarının sunulduğu şehirden dönüşte almanız gereken en iyi hediyeleri de yine Gaziantep Baklavaları oluşturacak.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Giresun’da Ne Yenir?

Hırçın Karadeniz’in şirin kıyılarından birine ev sahipliği yapan şirin kenti Giresun, doğal güzelliklerinin yanında misafirlerine sunduğu eşsiz lezzetleriyle de kıyının marka menülerini oluşturuyor. Eşsiz güzellikteki doğasının sizi sardığı bu tarihi kentte yiyebileceğiniz yemekler de bir o kadar sizleri etkileyecektir.
Karadeniz’de yiyebileceğiniz en hafif ve doyurucu yöresel lezzetleri Giresun’da bulabilirsiniz.

Fasulye Dibesi
Giresun’un en meşhur lezzetlerinden biri olan fasulye dibesi, yeşil fasulyeler ve pirinçle hazırlanan oldukça doyurucu ve hafif bir lezzet. Giresun’da yöresel yemekler bulabileceğiniz çok sayıdaki lokantalardan mutlaka isteyin.

Sürekli Olarak Taze Mısır Ekmeği Bulabilirsiniz
Karadeniz’in en meşhur ekmeği, Giresunlu fırıncıların maharetli ellerinde adeta bir sanata dönüşüyor. Giresun’da en taze mısır ekmeklerini hemen her fırında bulabilmeniz mümkün.

Hamsi Böreğini Bulabileceğiniz Aile Lokantalarına Mutlaka Uğrayın
Giresun’un en bilinen mekanlarından olan Aile Lokantaları, yöresel tatların en misafirperver halde sunulduğuna şahit olmak sizleri mutlu edebilir. Karadeniz’in en büyük nimeti hamsinin böreğe girdiği bu tadı çok seveceksiniz.

Giresun’da Karalahana Fırtınası Etli Karalahana Dolması
Karalahana’nın yörede pek çok yerde bulabileceğiniz dolmaları lezzetlidir. Ancak karalahana’da gerçek lezzetin adresinin Giresun olduğunu söylemek gerekiyor. Kıymalı olarak hazırlanan için karalahanayla buluştuğu bu enfes lezzet, yoğurt eşliğinde yapılan servisiyle tatmakta acele edeceksiniz.

Yemeklerden Sonra Yiyebileceğiniz En Güzel Tatlı, Tel Kadayıf
Giresun’a yaz aylarında yolunuz düşmüşse, lezzeti bir harika tel kadayıfın yanında sizlere servis edilecek olan dondurmayla gerçekten hem tatlı krizinizi hem de hararetinizi kesebilirsiniz.

Giresun’un İlçelerini de Yabana Atmayın, Pestil ve Pekmez için Şebinkarahisar’a Gidin
Yörenin en lezzetli dutlarından yapılan pestil, pekmez, kömelerden mutlaka paket yaptırırsınız. Çünkü her girdiğiniz yöresel ürün mağazasında tıka basa doyuncaya kadar ikram sınırsız. Hem İç Anadolu’nun hem de Karadeniz’in esintisini yaşayabileceğiniz Şebinkarahisar’da fındık helvaları da meşhurlar arasında.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Gümüşhane’de Ne Yenir?

Anadolu’nun en eski ticaret merkezlerinden biri olan Gümüşhane, adını aldığı zengin gümüş yataklarıyla, hemen her dönemde büyük bir ticaret merkezi olmuş. Bu merkezi konuma sahip olmanın getirdiği zengin yemek kültürüyle tanışmak için Gümüşhane’ye yolunuz düşerse mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizler için yazmaya çalıştık.

Kuzeyin bu şirin kentinde, hemen tüm ülkemizde yiyebileceğiniz kebap ve ızgara çeşitlerinin yanında, Gümüşhane’nin yöresel tatlarını bulabileceğiniz çok iyi mekânların olduğunu da söylemeliyiz.

Güveçte Sarma Yediniz mi?
Ülkemizin marka yemeği sarma, hemen her yörede, hemen hepimizin severek yediği yemeklerin başında geliyor. Ancak Gümüşhane’de yiyebileceğiniz güveçte sarmanın hem lezzetine hem de inceliğine şaşıracaksınız. Serçe parmağı kalınlığında sarılan etli sarmalar, güvecin ve yöresel üzüm yapraklarının buluştuğu harika bir lezzet çıkarıyor ortaya.

Gümüşhane’yi Gezmek İçin İyi Bir Kahvaltı Şart
Yöresel peynirlerin baş köşeyi kimseye bırakmadığı Özdenoğlu Konağı’nda yapacağınız çok iyi bir kahvaltıyla Anadolu’nun bu çok eski tarihe sahip şirin kentini gezmeye başlayabilirsiniz.

Pestil ve Kömenin Başkenti Gümüşhane
Birbirinden lezzetli pestiller ve yöresel bir tarifle hazırlanan köme adı verilen cevizin bal ve dut özüne batırılarak elde edilen bu harika lezzeti yalnız bizler değil, tadına bakan herkesin sevdiği ve mutlaka

Gümüşhane’den ayrılırken kutu kutu bagaja attıkları arasında. Müthiş bir enerji deposu olan kömenin ünü yalnız ülke sınırları içinde değil, ülke sınırlarını da aştığını Kral Pestil ve Köme mağazasına uğradığınızda sizler de göreceksiniz.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Hakkari’de Ne Yenir?

Doğu Anadolu insanlık tarihiyle neredeyse yaşıt kültürel miraslara sahip bir bölge. Hakkari de doğal güzellikleri, dağları ve doğa sporlarına uygun doğasıyla kayaktan raftinge kadar pek çok spora ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip bir ilimiz. Doğu’nun misafirperverliğini ve komşuluğunu bilenler yöresel yemeklerinin de tadına doyum olmaz lezzetlerini mutlaka tatmışlardır.

Doğanın sunduğu pek çok güzelliğin yanında yöreye özgü yemekler de yine doğanın izlerini taşıyor. Yemekler hayvancılığın büyük bir yere sahip olduğu Hakkari’de daha çok hayvansal besinlerden oluşuyor.

Hakkari Otlu Peyniri
Peynirin yöreye ait siyabo, mend, so, sirk gibi otların eklenmesiyle hazırlanan peyniri kahvaltıda mutlaka tatmalısınız. Farklı lezzetlere sahip bu otlar peynir hazırlanırken eklenir, taşlanan tekerlek büyüklüğündeki peynirler tuzlanarak servise hazır ediliyor. Hakkari’ye özel tandır ekmeğiyle birlikte sunulan sıcak çay, içinizi ısıtacaktır.

Hakkari’nin Meşhur Yemeği Gulul
Ayran ve pirinçten mamul bu farklı yemek için ayran kaynatılarak pirinç ile buluşturuluyor. Hazırlanan karışım geniş tepsilere dökülerek, hazırlanan pekmez ve tahin karışımı tereyağında kızartılıp yemeğin üzerine dökülüyor.
 
Top