• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Yol gösteren akıllı telefonlar

Smartphone, PDA, avuç içi bilgisayarlı cep telefonu gibi isimleri olan akıllı telefonlar, kullanıcısına 'alo' demekten öte hizmetler veriyor.

GPRS üzerinden e-posta alıp gönderen, GPS aracılığıyla adres bulmaya yardımcı olanları da var, fotoğrafı çekilen kartviziti hafızasına metin olarak kaydedeni de.

Kablosuz bağlantı seçenekleri, entegre yön gösteren GPS özelliği, yüksek kaliteli oto fokus kamerası ve Windows mobile 5,0 işletim sistemi özellikleri ile öne çıkan, Asus P535 tri-band PDA telefon tam bir mobil iş çözümü sunuyor. Kompakt ve zarif tasarımı ile yüksek seviyede kullanım kolaylığı da sağlayan P535, bilgisayarı aratmıyor. Yetenekleriyle her an el altında bulundurmak istenen bir cihaz.

P535 ile hareket halindeyken GPRS ya da kablosuz bağlantı üzerinden e-posta alabilir, internete erişebilir, takvim ve iletişim bilgilerinizi senkronize edebilirsiniz. Skype ile ekonomik telefon görüşmesi yapabilir, Bluetooth üzerinden diğer dijital aygıtlarla veri alışverişi yapabilir, USB portu ile yüksek hızda veri transferi sağlayabilirsiniz. Başlangıçta internet gibi askeri kullanım için geliştirilen GPS (Global Positioning System), günümüzde hem iş hem de eğlence üzerine oldukça çok geniş kullanım alanına sahip. P535 ile hiç bilmediğiniz yerlerde endişe etmeden dolaşabilirsiniz. Entegre GPS sayesinde yabancı bir yerde yolunuzu bulmak artık çok kolay. P535'te bulunan oto-fokus özellikli 2 megapiksel dijital kamera, yüksek kalitede resim çekme olanağı tanırken aynı zamanda bir kartvizit tanıma aygıtı gibi kullanılabiliyor. Kartvizitin resmini çektikten sonra üzerindeki bilgileri otomatik olarak iletişim listesine ekleyen P535 böylece tüm kartvizitleri kolayca organize etmeyi sağlıyor. Asus P535'te bilgi güvenliğini sağlayan ve kullanım kolaylığı sunan pek çok yazılım ve özellik bulunuyor. Gizli klasör özelliği ile kaydedilen Word dokümanı, resim veya video dosyalarınız gibi önemli kişisel dosyalarınız güvenilir ellerde. Gizli klasör içine kaydedilen bu dosyalara kullanıcıdan başkasının erişmesine izin vermiyor.

Akıllı telefon üreticilerinden Nokia, N70 modeli telefonla 37 ilin yol haritalarını ve ilgi noktalarını birlikte sunuyor. Bir navigasyon paketi olan bu uygulama, kullanıcıların istedikleri noktaya kolayca ulaşabilmelerini sağlıyor. Nokia Nseries alt markası ile teknoloji dünyasına yeni ürünler, yeni çözümler ve yeni bir deneyim getiren Nokia, smart2go navigasyon çözümü ile herkesin aradığı yeri kolayca bulmasına imkan tanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de yer aldığı 37 ilin detaylı yol haritaları ve yüzlerce sinemalar, restoranlar, tiyatrolar, oteller gibi ilgi noktası N70 ile hazır geliyor. N70'in özellikleri bununla sınırlı değil. Müzik de eklenebilen slayt gösterileri hazırlanabiliyor. Fotoğraflar anında e-postayla gönderilebiliyor. Nokia XpressTransfer çözümüyle resimler her an düzenli ve gösterime hazır halde tutulabiliyor. Son dönemde bilgisayar kullanıcılarının gözdesi olan bloglar, Nokia ile mobil dünyaya taşınıyor. Nokia Lifeblog'la mobil yaşamın her anı kaydedilebiliyor.

Kaynak: ZAMAN.com.tr
 
Top