TEREYAĞLI KESTANELİ İÇ PİLAV TARİFİ

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
kesstaneli-ic-pilav.jpg

Tereyağlı kestaneli iç pilav malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 250 gram haşlanmış kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam maydanoz
  • İsteğe bağlı tarçın
TEREYAĞLI KESTANELİ İÇ PİLAV YAPILIŞI

İlk olarak tavaya tereyağını alın ve eritin. Daha sonra yemeklik doğranan soğanı ilave edin ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyulmuş kestaneyi ekleyin, kavurmaya devam edin. Daha öncesinde güzelce yıkanmış ve 20 dakika kadar ılık suda bekletilmiş pirincin suyunu süzerek tencereye alın ve kavurmaya devam edin. Pilava lezzet vermesi için şekeri, karabiberi ve damak tadımıza göre tuzu ekleyin. Ardından sıcak suyu da ekleyerek karıştırın. Son kez karıştırıp ve tencerenin kapağını kapatın.

Pilav göz göz olana kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve kapağın altına havlu kağıt koyarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Pilav demini aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Dilerseniz bu aşamada tarçında ekleyebilirsiniz. Daha sonra pilavı güzelce karıştırıp servis edin.
 
Top