Malzemeler
- 1 Çorba Kaşığı Ceviz Çekilmiş
- Yarım Kg Deniz Börülcesi
- 2 Adet Domates
- 6 Su bardağı Su
Sosu İçin
- 1 Çay kaşığı Hardal
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Çorba Kaşığı Su
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Börülceleri ayıklayıp kök kısımlarını kesin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Büyük bir tencerede 6 su bardağı suyu kaynatıp börülceleri ilave edin. Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika haşlayın. Börülcelerin suyunu süzüp kök kısımlarının içindeki şeffaf iplik gibi kısmı elinizle çekerek alın. Ayıklanmış börülceleri servis tabağına alın üzerine domates ve cevizleri serpiştirin. Sos için, hardalı küçük bir kapta bir çorba kaşığı su ile ezin. Balzamik sirke, sızma zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Sosu börülcelerin üzerine döküp karıştırın. Servis yapın.