• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarif

Gül 34

Usta

portakal-soslu-firinda-tavuk-tarifi.jpg
Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler​

  • 4 adet tavuk göğsü(ince)
  • 1/3 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı(sarımsaklı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifinin Püf Noktası​

Bu tarifin püf noktası tavuk ve/veya hindilerin üzerine mutlaka çentik atılması. Bu işlem portakal sosunun ete işlemesini kolaylaştırıyor ve yerken derinden bir portakal tadı geliyor.

Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Uygun boyutta bir borcama üzerine bir kaç çentik attığınız tavukları/hindileri yerleştirin.
  2. Bir bardakta karıştırdığınız portakal suyu, zeytinyağı, sarımsaklı zeytinyağı, kekik ve baharat karışımını üzerine dökün.
  3. Eğer sarımsaklı zeytinyağınız yoksa normal zeytinyağı koyup 2 diş sarımsağı ezerek de sıvı karışıma koyabilirsiniz.
  4. Borcamın üstünü şeffaf folyoyla kapatıp en az 1 saat mümkünse bir gece buzdolabında bekletin (marine edin).
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce üzerini yağlı kağıtla kapatarak 20 dakika, sonrasında kağıdı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Portakal Soslu Fırında Tavuk Tarifinin Servis Önerisi​

Ben yanına tel şehriyeli pilav ve üzümlü cevizli yeşil salata yapmıştım, tavsiye ederim.




 
Top