Mantarlı Lahanalı Salata Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P

Malzemelerimiz

Arzu ettiğiniz kadar mantar (kültür mantarı)
4 minik marul
3 yaprak beyaz lahana
1 demet ıspanak yaprağı
1 havuç
8 tane kuru domates
1 kase ceviz ve yarım kase fındık
1 kase çeri domates
1 limon
zeytinyağı
kekik

Nasıl yapıyoruz ?

Mantarları doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Marul, beyaz lahana ve ıspanak yaprağını ince bir şekilde doğruyoruz. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Havucu rendeleyip salatanın kenarlarına döküyoruz.

Ceviz, fındık ve ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesleri koyuyoruz. Üzerine sotelenmiş mantar ve kuru domatesleri koyuyoruz. Üzerine biraz daha zeytinyağı döküp servis ediyoruz.
Kekikle süsleyebilirsiniz,
Arzuya göre de pul biber ekleyip kezzetini değiştirebilirsiniz. Biraz da maydanoz ekleyin, ne dersiniz?


 
Top