Tavuklu Mantarlı Börek

Gül 34

Usta

tavuklu-mantarli-borek.jpg

Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi

5 yaprak yufka
4-5 adet yeşil biber
2-3 adet kırmızı biber
3 dal pırasa
2 kucuk tavuk göğsü
15 -20 adet mantar
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyağı

Yapılışı:​

Sebzeleri ince ince doğrayıp soteliyoruz. Üzerine küp küp doğranmış tavukları ve sonra doğranmış mantarları ilave edip az pişiriyoruz. Pişince baharatları atıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı açıp zeytinyağı sürüyoruz istenilen boyutta kesip ben kase ile sekil verdim içini koyup kapatıyoruz. Tepsiye dizip üzerine zeytinyağı sürüp 180-200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
Top