cevizli veya findikli un helvasi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
un-helvasi.jpg


1 su bardağı şeker yarım su bardağı sıvı yağyarım su bardağı eritilmiş tereyağı1,5 su bardağı unyarım su bardağı su + yarım su bardağı sütiçine koymak için bir miktar ceviz veya fındık

Hazırlanışı​

Sıvı yağ ve tereyağını geniş ve derin bir tencereye alıp ısıtın. Diğer bir tencereye su ,süt ve şekeri koyup kaynatın. Isınan yağın içine unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırın. Rengi sütlü kahveye dönüşüp , un kokusu çıkınca ocağın altını kapatın. Şerbeti , unu kavurduğunuz tencereye yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
Bu esnada elinizi yakmamak için dikkat edin. Çok fazla havalanıyor. 2/3 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın. İçine isteğinize göre ceviz veya fındık döküp karıştırın. İster dondurma kaşığıyla şekil verin , ister bir tabağa koyup şekillendirin.
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Hic de güzel değil yeniliyorumu bu nasıl yiyorsunuz hayret 🤣🤣🤣 ben olmadığı zaman hiç yemiyorum 🤣🤣
 
Top