Hindistan cevizli havuçlu Muhallebili kek

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
whZUYTc.jpg

Malzemeler:
Su bardağı ölçüm: 220 ml
Kek kalıbım: 36x24 cm .

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı orta boy dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya şekeri
İsteğe bağlı yarım çay kaşığı tarçın .
.
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
2 paket krema (toplam 400 ml)
3/4 su bardağı şeker (bir subardağın dörtde üçü) .
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta .
.
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker ve vanilya şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırın. Havuç rendesi ve cevizleri ekleyip kısaca karıştırın. İsteğe bağlı tarçında ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin ve elinizle karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayar fırınsa yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkarmadan önce çubuk kontrolü yapın ve ardından keki soğumaya bırakın.
Muhallebi için gerekli olan malzemeleri vanilya hariç iyice karıştırıp ocağa alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Ardından pişen muhallebinim içine 1 paket vanilya ekleyip karıştırın.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebiyi kekin üzerine gezdirin. Muhallebinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin.
3-4 Saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Daha sonra dilimleyerek, servis edebilirsiniz.
 
Top