• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Böğürtlenli Tartolet, Frambuazlı Tartolet

Papatya

V.I.P
V.I.P


Malzemeler

1 Paket petibör bisküvi
4 Çorba kaşığı tereyağı

Krema için

1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı margarin
1 Paket vanilya

Yapılışı

Bisküvileri mutfak robotundan geçirip, tereyağını ekleyin ve tekrar karıştırın. Hamuru eşit parçalara ayırıp tartölet kaplarına paylaştıralım. Çatalla bir kaç yerinden delelim. 170 derecelik fırında 10 dk pişirelim. Krema için sütü, yumurtayı, un ve şekeri tencerede iyice karıştırıp orta hararetli ocakta pişirelim. Koyulaştıktan sonra altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyelim. Soğuduktan sonra krema torbasına doldurup tartöletlerin üzerine sıkalım. Böğürtlenle süsleyelim.
Süslemek için böğürtlen (dondurulmuş bögürtlen de kullanabilirsiniz) Bu malzemelerden 8 kişilik çıkıyor. Siz istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun...

 
Top