Mangolu ve Frambuazlı Chia Puding

Papatya

V.I.P
V.I.P
Maya dilinde “enerji” anlamına gelen “chia tohumu” nane ailesine ait bir bitki türüdür. Zengin protein, yağ ve lif içeriği sayesinde ne yersem yiyim doyamıyorum! diyenler için diyetlerde, hem diğer gıdalarla kolayca karıştırılarak yiyeceklere lezzet katması hem de çok sağlıklı olması nedeniyle vazgeçilmez bir besin.
Bu tarifte un yok, şeker yok, yağ yok!
Pişirme derdi yok. Bu tarifte bol miktarda sağlık var!
Kilo verdiriyor, daha fit bir görünüm kazandırıyor.
Görüntüsü cezp ettiriyor, her kaşığı mutluluk veriyor. Bu rengârenk şifa deposunu suçluluk duymadan yiyeceksiniz! İşte badem sütlü, mangolu, frambuazlı ve Chia tohumlu puding tarifi…
pbj7ja.jpg
Malzemeler
• 1 su bardağı badem sütü
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 adet mango
• 75 gram frambuaz
• 5 yemek kaşığı Chia tohumu
• 4 yemek kaşığı granola
• Süslemek için meyve
Tarif
1 adet mangonun kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz mangoyu doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin.
75 gram frambuazı da blender yardımıyla püre haline getirin.
pbj7Ra.jpg
Chia için
1. 1 su bardağı badem sütüne 4 yemek kaşığı Chia tohumunu ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyin.
2. Elde ettiğiniz karışımı 1 gece boyunca dolapta dinlendirin.
3. Chia tohumları gece boyunca şişecek ve sütü jelleştirerek puding kıvamına getirecek.
4. Bir sonraki gün, püre haline gelen mangonun birazını bir kup bardağa boşaltın. Kalan püreyi de başka bir kup bardağa boşaltın.
5. Ardından bir gece boyunca buzdolabında beklettiğiniz Chia’lı karışımı mangolu pürenin üzerine ilave edin.
6. Chia’lı pudingin üstüne her bardağa ikişer kaşık olacak şekilde granolayı ekleyin.
7. Ardından üzerine frambuaz püresini gezdirin.
8. Son olarak Chia tohumlu pudinginizi dilediğiniz meyvelerle süsleyin.
Hem sağlıklı olun hem de fit kalın
Afiyet olsun!
 
Top