Yoğurtlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Yoğurtlu Tavuk Çorbası İçin Malzemeler:
  • Yarım adet tavuk ( içerisinde hem kalça eti, hem göğüs eti bir arada bulunursa daha lezzetli olur )
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yeterince su
  • Baharat çeşitleri ( karabiber , kırmızıbiber , tuz , nane )
Yoğurtlu Tavuk Çorbasının Yapılışı:
  • İlk olarak tenceremizin yarısını su ile doldururuz, doldurduğumuz suyun içerisine biraz tuz (miktarı size kalmış) , karabiber, köri tuzu eklenir ve onun ardından ise tavuğumuzu ekleriz.
  • Diğer taraftan yoğurt , un ve yumurta sarısı bir kaba su ile birlikte koyulur ve karıştırılır.
  • Haşlanmış tavuklar kemiğinden ayırılarak parçalanır.Karıştırmış olduğumuz yoğurt , un ve yumurta sarısı üçlüsü haşlanmış tavuk suyuna katılır.
  • Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırırız. Ardından orta dereceli ateşe koyarız.
  • Çorbamız orta dereceli ateşte kaynamaya başladığı zaman kemiklerinden ayırdığımız tavuk etleri ilave edilir .
  • 10 – 15 dakika civarında tavuk etlerini attığımız çorba kısık ateşte pişirilmeye koyulur.
  • Servis önerimiz ; üzerine tereyağı kızdırılıp , tereyağının içine pul biber atılır ve bu karışım servis sırasında çorbalarımızın üzerine dökülebilir. Bu servis size kalmış bir durumdur. Afiyet olsun.
 
Top