Yoğurtlu Tavuk Çorbası İçin Malzemeler:
- Yarım adet tavuk ( içerisinde hem kalça eti, hem göğüs eti bir arada bulunursa daha lezzetli olur )
- 2 çorba kaşığı un
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yeterince su
- Baharat çeşitleri ( karabiber , kırmızıbiber , tuz , nane )
- İlk olarak tenceremizin yarısını su ile doldururuz, doldurduğumuz suyun içerisine biraz tuz (miktarı size kalmış) , karabiber, köri tuzu eklenir ve onun ardından ise tavuğumuzu ekleriz.
- Diğer taraftan yoğurt , un ve yumurta sarısı bir kaba su ile birlikte koyulur ve karıştırılır.
- Haşlanmış tavuklar kemiğinden ayırılarak parçalanır.Karıştırmış olduğumuz yoğurt , un ve yumurta sarısı üçlüsü haşlanmış tavuk suyuna katılır.
- Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırırız. Ardından orta dereceli ateşe koyarız.
- Çorbamız orta dereceli ateşte kaynamaya başladığı zaman kemiklerinden ayırdığımız tavuk etleri ilave edilir .
- 10 – 15 dakika civarında tavuk etlerini attığımız çorba kısık ateşte pişirilmeye koyulur.
- Servis önerimiz ; üzerine tereyağı kızdırılıp , tereyağının içine pul biber atılır ve bu karışım servis sırasında çorbalarımızın üzerine dökülebilir. Bu servis size kalmış bir durumdur. Afiyet olsun.