Vazgeçilmez Ramazan Sahurluk Yiyecek Tarifleriniz Buraya..

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Karadeniz Yöresine özgü ve her Ramazan Sahurda Vazgeçilmez Yiyeceğimiz Çirihta' dır.

Malzemeler:
-Sıvıyağ
-Un
-Su
-Şeker

Yapılışı:
Un ve sudan hamur akacak şekilde karışım oluşturulur. Geniş tabanlı tavaya, sıvı yağ sadece üzerine kaplayacak şekilde dökülür ve iyice kızdırılır. İçine hazırladığımız karışımdan 1 kepçe dökülür ve hamur dibine yapışmadan iki tarafı çevrilerek kızartılır. Genellikle kahvaltılarda yenir. İsteğe göre üzerine şeker serpilir yada sade yenilebilir. Annem şeker serper bizimkiler öyle seviyor bi ben şekersiz yerim :)

 

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Bizde yaparız bunu ama kat kat 20sıra yapılır üstüne şerbet dökülür adıda tatlı börek tir çok severim:D
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
severim böyle tarifleri kolaymışta yaparım sahura sagol Gülüm.( nede olsa bana yapan kimse yok başımın çaresine bakmalıyım ) :)))
 
Top