• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

İftar Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti; Güllaç.

DeNiZ-

Forumun Delisi =)
Merhaba Çerezforum :) 11 Ayın Sultanı, Ramazan Ayı'nın vazgeçilmezlerinden biri de güllaçtır bence :) Şahsen bizim ailede güllaç çok sevilir. Ramazan'da Soframızdan hiç eksik etmeyiz :) Ben de sizlerle bu eşsiz tatlının tarifini paylaşmak istedim.

Malzemeler:
- Yarım kutu güllaç yaprağı
- 1.5 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 150 gram ceviz
İsteğe bağlı: Gül suyu
Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve el yakmayacak ısıya gelinceye kadar bekletin. Güllaca kaynar süt dökerseniz, güllaç hamur olur. Süt çok soğuksa da, yapraklar sütü emmez. O yüzden tam arasını bulmanız lazım. Bir sıra güllaç yaprağını döşeyip, üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üst tarafa gelsin. Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da döşeyin. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz. İsterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz, İsterseniz de güllacı ikram ederken üzerine :)

Bu da bu tarifi kullanarak yaptığım güllaç :)
mxxfv.jpg


Konunun daha önce açılmamış olmasını umut ediyorum. AFİYET OLSUN :)
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Her tarif farklı oluyor sonuçta. Birbiriyle aynı olmadıktan sonra farklı şekilde yapılanlarının da paylaşılmasında bi sakınca yok
Hem kendi yaptığınıda eklemişsin ne güzel :)
 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
ellerine sağlık,gül suyu olmadan koca bir tepsi güllaç yerim:D
gül suyu varsa ağzıma sürmem:))
üzerindekiler ne?tarifte görmedim sanki?
 
Top