Tuzdan Dondurma Yapmak

r0se

Forum Onuru
Özel üye
233285.jpg





Çankırı’da bir işletmecinin kente özgü kaya tuzundan hazırladığı dondurma, vatandaşlardan yoğun talep görüyor. Hava sıcaklığına bağlı olarak vatandaşların

dondurma tüketiminin artmasını fırsat bilen işletmeci Lami Gürer, kente üretilen kaya tuzundan dondurma hazırladı. Günde ortalama 20 kilogram "tuzlu dondurma"

satışı yapan Gürer, şoklama makinesi alarak ürününü diğer illere ve yurt dışına pazarlamayı hedefliyor. Gürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 yıldır

dondurmacılık yaptığını, organik tuzu ilk kez ürünlerinde denediğini söyledi. Çankırı kaya tuzu içerisindeki minarellerin dondurmaya farklı bir lezzet veriğini anlatan

Gürer, "Vatandaşlar merak ederek dondurmayı tadıyorlar ve çok beğeniyorlar" diye konuştu. Müşterilerden Gülten Başyayla da tuzdan dondurmanın çok farklı bir

tada sahip olduğunu ifade ederek, "Ağızda ferahlık hissi uyandıyor. Çok fazla şekerli de değil. Sütün yanında tuzun tadını alabiliyorsunuz " dedi.
 

Top