• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Taş Gibi Yoğurt Mayalama

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

malzemeler​

  • 5 litre inek sütü​

  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt (mayalandırmak için​

yapılışı​

  • Bir tencereye sütünüzü alın. Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika kaynatın. Kaynatırken ara ara karıştırarak ve yukarıdan aşağıya boşaltarak sütü havalandırın.
  • Sütü kaynatırken havalandırma işlemi çok önemli, bu sayede sütün içindeki buhar çıkacak ve taş gibi yoğurduğunuz olacak.
  • Sütü kaynattıktan sonra eğer sütünüz yağlı sütse üzerinde kaymak oluşacaktır. Oluşan kaymağı sıyırarak alın ve mayalanma ısısına gelene kadar bekletin.
  • Mayalanma ısısını anlamak için serçe parmağınızı süte daldırın ve sekize kadar sayıp tutun. 8 saniye elinizi sütün içinde tutabiliyorsanız ama aynı zamanda elinizi yakıyorsa süt, mayalanma işlemine hazırdır.
  • Mayalandırma işlemi için bir kaseye aldığınız yoğurdun üzerine sütünüzden ekleyip iyice karıştırın. Bu sayede iki malzemenin de ısısı eşitlenecek ve birleştiğinde kesilmeyecektir.
  • Yoğurdu yapacağınız kaplara ısısını eşitlediğiniz yoğurdu alın. Üzerine sütü boşaltıp iyice karışmalarını sağlayın. Daha sonra kapların üzerlerini tamamen kapatmadan delikli bir süzgeç yardımıyla hava aldırarak kapatın.
  • Bu şekilde ister ılık fırında isterseniz de sıcak bir ortamda mayalanması için 3-4 saat bekletin. Ağzını tam kapatmadan mayalandırmamızın sebebi yoğurtların buharlaşmaya devam ederek sulanmadan taş gibi olmaya devam etmesi.

  • 3-4 saat sonunda mayalanan yoğurdu 10-20 dakika ağzı açık şekilde dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp en az bir gece bekletin.
  • Taş gibi yoğurdunuz hazır. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
 
Top