Soğuk kış günlerinin koruyucusu BaL

~meLek~

GalataSaray'ım
Soğuk kış günlerinin gelmesi ile beraber üst solunum yolu hastalıklarında da artış meydena gelmeye başladı. İnsanlar, kendilerini ve aile bireylerini bu hastalıklardan korumak için pek çok metod deniyor. Oysa. hastalıktan korunmanın yolu oldukça basit, bilinçli ve doğru bir şekilde bal tuketmek. Bal yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen hastalıkların tedavisinde kullanılan oldukça zengin içerikli bir üründür. Balın bileşimini yüzde 17,1i su,yüzde 82,4 karbonhidrat ve yüzde 0,5 prateinler,aminoasitler, vitaminler ve mineraller oluşturur. Niasin,riboflavin ve pantothenik asit gibi vitamenler ile kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko gibi meneraller de barındırır.
Bir doğa harikası olan balın yapılması oldukça zahmetlidir. Bir kilo balın elde edilmesi için arı kolonisinin 8 kilo bal tüketmesi ve dünyanın çevresini 6 kez dolaşacak kadar uçmak durumunda kaldığını biliyor muydunuz?
Bir yemek kaşığı bal 64 cal enerji sağlar. Bu özelliklerinin yanısıra bal diğer besinlerin vücutta daha iyi emilmesini ve yararlanma düzeyinin arttırılmasını sağlar, dolayısıyla hastalık durumunda bal tüketimi vücudun kendini daha çabuk toparlamasını sağlar.
 
Top