Sıcakta Erimeyen Çikolata

Papatya

V.I.P
V.I.P


İngiltere’deki bir çikolata firması sıcakta erimeyen çikolatanın formülünü keşfetti. Özel formül sayesinde çikolatalar, 40 derecelik sıcaklıkta 3 saatten fazla dayanabilecekler.

Firmada çalışan bilim insanları buluşlarına ‘Isıya dayanıklı çikolata’ adını verdi. ‘Isıya dayanıklı çikolata’da şeker parçacıkları daha küçük parçalara ayrılarak etrafını saran yağ oranı azaltıldı. Bu sayede çikolata yüksek ısıya daha dayanıklı hale geldi.

Daily Mail’in haberine göre, normal şartlarda 34 derecede eriyen çikolata, firmanın buluşu sayesinde daha sıcak havada erimeden şeklini koruyabilecek.

Firma, yeni ürününü İngiltere dışındaki Hindistan ve Brezilya gibi sıcak ülkelerde satışa sunacak.

 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Sıcakta erimeyen çikolata!
İsviçre’de bir şirket, 38 derece sıcakta bile erimeyen çikolata geliştirdiğini duyurdu.

Çikolota üreticisi Barry Callebaut, çikolata severlere güzel bir haber verdi.

Financial Times’ta yer alan habere göre, çikolatalar normalde 34 derece sıcaklıkta erirken, şirketin geliştirdiği çikolatalar 38 derecede dahi erimiyor.

Barry Callebaut’un CEO’su Antoine de Saint Affrique, sıcağa karşı olan bu direncin çikolatanın tadını etkilemediğini dile getirdi.

Çikolatanın satıldığı işyerlerinde bazen klima bulunamayabileceğini vurgulayan Affrique, “Bu çikolatalar daha kolay nakliye edilecek” diye konuştu.

Sıcağa dayanıklı çikolotanın Ortadoğu, Asya ve Afrika’da satışa sunulmasının planlandığı bildirildi.

Öte yandan, Nestle’nin de 40 derece kadar dayanabilen çikolatayı piyasa sürmeyi hazırlandığı belirtiliyor.

 
Top