Revani

Gül 34

Usta

Revani.jpg

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Çok Hafif Tatlı Tarifi Hazırlanışı:

  1. Tatlıya şerbetin soğuk dökülmesi için tarife şerbeti hazırlayarak başlayın. Bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbeti, altı kısık ocaktan 15 dakika sonra alın. Son olarak şerbetin içine vanilya ekleyin ve soğuması için bırakın.
  2. Kıbrıs tatlısı kesi için yumurta ve şekeri köpürene kadar, bir mikser yardımı ile çırpın. Diğer malzemeleri de elde ettiğiniz karışıma ekleyin.
  3. Karışımı yağlanmış bir tepsiye ya da borcama döküp fırına verin. Önceden 160 derecede ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin.
  4. Fırından çıkar çıkmaz sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  5. Mükemmel ve çok hafif tatlı tarifi kremasını hazırlamaya başlayın. Krem şanti dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra, toz krem şantiyi muhallebinin içine ekleyin ve 5 dakika boyunca blenderdan geçirin.
  6. Soğumaya bıraktığınız şerbetli kekin üzerine hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımı ile yayın. Tatlının üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın.
 
Top