M
misafir
Ziyaretçi
Revani Tatlısı
Malzeme :
1 süt fincanı nişasta (tercihen ev nişastası)
2 süt fincanı un
5 adet yumurta
3 paket vanilya şekeri
1 süt fincanı toz şeker
150 gr. tereyağı
Şurubu için :
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Yumurtalar şeker ve vanilya şekeri ile birlikte iyice çırpılır.(Yumurta sarılarını şekerle birlikte ayrı, beyazları ayrı çırpılırsa daha iyi sonuç alınabilir.) Buna eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave ederek tekrar karıştırılır. Hazırlanmış hamur, içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülüp orta ısıdaki fırında pişmeye bırakılır.
Revani pişerken şurubu yapmak için su,şeker ve limon suyu bir tencereye konup, ateşe oturtulur. Şurup kaynamaya başlayınca 10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra kesilir ve servis yapılır.
Malzeme :
1 süt fincanı nişasta (tercihen ev nişastası)
2 süt fincanı un
5 adet yumurta
3 paket vanilya şekeri
1 süt fincanı toz şeker
150 gr. tereyağı
Şurubu için :
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Yumurtalar şeker ve vanilya şekeri ile birlikte iyice çırpılır.(Yumurta sarılarını şekerle birlikte ayrı, beyazları ayrı çırpılırsa daha iyi sonuç alınabilir.) Buna eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave ederek tekrar karıştırılır. Hazırlanmış hamur, içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülüp orta ısıdaki fırında pişmeye bırakılır.
Revani pişerken şurubu yapmak için su,şeker ve limon suyu bir tencereye konup, ateşe oturtulur. Şurup kaynamaya başlayınca 10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra kesilir ve servis yapılır.