Ramazan Ayı 2.Gün Menüsü

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
TAVUK SUYU ÇORBA

[/URL][/URL][/URL]

Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk but
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Tarif :
Tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.
2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.
Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.
En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.

FIRINDA TAVUK GRATEN

[/URL][/URL]
Malzemeler:
1 tavuk
2 kaşık yağ (margarin)
2 kaşık un
Yarım litre süt
3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
2 yumurta
Tuz ve karabiber

Tarif:
Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.
Fırında pembe olarak kızartılır.
Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.

BULGUR PİLAVI

[/URL]
Malzemeler :
1.5 su bardağı iri bulgur
1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
1 adet küçük soğan
Yarım çorba kaşığı salça ( yazın 1 adet domates rendesi de koyabilirsiniz)
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
2.5 su bardağı kaynak su
Tuz

Tarif :
Pilav tenceresinde soğanları yağda güzelce kavurun.
Salçasını, bulguru ve kırmızı biberi ilave edip 3-4 dakika kadar da kavurun.
Sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince bir tahta kaşıkla pilavı güzelce bir karıştırın ve üzerini düzeltin. Kapağı kapalı bir şekilde 15 –20 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

GAVURDAĞ SALATASI

Malzemeler:
2 adet domates
2 adet salatalık
1 adet soğan
2 adet biber
1 Türk kahvesi fincanı ceviz içi
8-10 adet taze nane yapragi
Yarim demet maydanoz
Yeşillik (marul)
Sosu için :
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Tuz

Tarif :
Domates, biber, salatalığı ufak ufak küp küp doğrayalım. Soğanı da aynı şekilde doğrayalım ve tuz döküp elimizle ovalım. Acı suyunu çıkarmış oluyoruz böylece. Sonra da süzgeçte yıkayıp iyice süzülmesini bekleyelim. Nane ve maydanoz yapraklarını da yıkadıktan sonra minik minik kıyalım. Ceviz içini, nane, maydanoz, biber, domates, salatalık, soğan küplerimizi birleştirelim. Tabağimizin etrafını kalan yeşilliklerle süsleyip ortaya salatamızı alalım. Sos için gerekli herşeyi birleştirip, salatanın üstüne gezdirelim.

GÜLLAÇ


Malzemeler :
1 paket güllaç yufkası
3 litre süt
1 kg şeker

Tarif :
3 litre süt 1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra, tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür. Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık ve arzu üzerine gül suyu ilavesiyle servis yapılır.
 
Top