Ramazan Ayı 4.Gün Menüsü

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
Ramazan Ayı 4.Gün Menüsü

Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 10 diş doğranmış sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kimyon
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Yeteri kadar salça
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su


Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Ocağın üzerine tencereyi alınız. İçine bir miktar sıvı yağ koyunuz. Sarımsakları üzerine ekleyiniz ve hafif ateşte kavurunuz. Sarımsaklar kavurulunca üzerine bir miktar salça ekleyiniz ve iyice kavurunuz. Bu işlemden sonra üzerine kırmızı mercimekleri ekleyiniz. Bir miktar tuz ekleyiniz , bir miktar kimyon ekleyiniz ve yeteri kadar su ekleyerek ocakta pişiriniz.
Çorba iyice pişince ocaktan alınız ve blendar ile iyice kırmızı mercimekleri ufalayınız. İsteğinize ve damak tadınıza göre çorbayı blendırdan geçiriniz.
Afiyet Olsun


Hazır Yufka Mantısı

hazir_yufka_mantisi.jpg


Malzemeler :
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için ;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Tarif :
İç malzemesini hazırlamak için kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırın.
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.

Zeytin Yağlı Dolma



Zeytin Yağlı Dolma için Malzemeler:

2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız.)
1 su bardağı zeytinyağ
7- 8 adet soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz, dereotu
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Limon
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker
Yarım kg. Yaprak (750 gr. Biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)

Zeytin Yağlı Dolma Tarifi:
Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır.
Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.
Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceyeKadar pişirilir.
10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.
İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker,limon suyu konup karıştırılır.
Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır.
Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur.
Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Şekerpare

sekerpare.jpg




Malzemeler :
1 paket margarin (oda ısısında)
2 yumurta (sarının biri üzeri için ayrılacak)
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilin
alabildiğince un
Şerbeti için :
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu

Tarif :
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Yumuşamış margarin,irmik,şeker ve yumurta karıştırılır.Sonra un,kabartma tozu ve vanilin eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp oval şekil verilir(uzun köfte yapar gibi ama daha tombul) ve yağlanmış tepsiye dizilir.Çatalla üzerine bastırılır,yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.
Fırından çıkardıktan sonra ılıtılır ve soğuk şerbeti dökülür.Şerbeti emmesi için üzeri kapatılır ve servis etmeden önce üzerine şam fıstığı serpilir.
Vişne Kompostosu

visne_kompostosu.jpg


Malzemeler :
Yarım kilo vişne
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Tarif :
Vişnelerin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.Tencereye su ve toz şekeri koyup bir taşım kaynatın.
Ocağın altını kısıp içine vişneleri ilave edin.Kaynayan suyun içinde iki dakika tutun ve ocağın altını hemen kapatın.
Biraz ılınınca vişne kompostosunu kaselere paylaştırın.Soğuk olarak servisini yapın.
 
Düzenleyen yönetici:
Top