• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

MasterChef Programında Yıldız Olan Enfes Şerbetli Tatlı Tarifi

Gül 34

Usta

MasterChef Programında Yıldız Olan Enfes Şerbetli Tatlı Tarifi​

Gerek lezzetli gerekse kıvamı ile adeta harikalar yaratan bu şerbetli tatlı tarifine çevrenizdeki herkes bayılacak ve adeta parmak yedirecek…


Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu tatlı o kadar hafif ki bir tabak yiyen ikinci tabağı kesin isteyecek. Bu tatlının özellikle kekini yaparken, mutfağınızdan gelen güzel kokular evinizi saracak.İşte Kıbrıs’ın tüm dünyaya armağanı, Türklerin vazgeçilmez lezzetleri arasına giren meşhur Kıbrıs tatlısının tarifi.

1-) Muhteşem Şerbetli Tatlı Tarifi Malzemeleri​

3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

2-) Kreması için:​

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

3-) Şerbeti için:​

2 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

4-) Ustaların Kıskanacağı Şerbetli Tatlı Tarifi Hazırlanışı​

Tatlıya şerbetin soğuk dökülmesi için tarife şerbeti hazırlayarak başlayın. Bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbeti, altı kısık ocaktan 15 dakika sonra alın. Son olarak şerbetin içine vanilya ekleyin ve soğuması için bırakın.

Kıbrıs tatlısı kesi için yumurta ve şekeri köpürene kadar, bir mikser yardımı ile çırpın. Diğer malzemeleri de elde ettiğiniz karışıma ekleyin.

Karışımı yağlanmış bir tepsiye ya da borcama döküp fırına verin. Önceden 160 derecede ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Mükemmel ve çok hafif tatlı tarifi kremasını hazırlamaya başlayın. Krem şanti dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra, toz krem şantiyi muhallebinin içine ekleyin ve 5 dakika boyunca blenderdan geçirin.
Soğumaya bıraktığınız şerbetli kekin üzerine hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımı ile yayın. Tatlının üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın.

Tadı damaklarda kalan, mükemmel ve çok hafif tatlı tarifi hazır. Kıbrıs tatlısını tüm sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 
Top