Kışın Mutlaka İçilmesi Gereken Bitki Çayları

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
ENybM.jpg







Soğuk aylarda bitki çayı içerek bağışıklık sisteminizi güçlendirin...


Soğuk ayların mevsimi olan kış, hastalıkların en çok görüldüğü ve bağışıklık sisteminin düştüğü bir mevsim olduğu için, kış aylarında içeceğiniz bitki çayları sayesinde vücudunuzu tehdit eden ve hastalıklara sebep olan bakteri virüslere karşı dayanıklılığınızı arttıracaktır. Kış hastalıklarından etkili bir şekilde korunmanın doğal yolu olan bitki çayları, vücudunuzda antibakteriyel etkisi gösterecek ve böylece kış mevsimini son derece sağlıklı bir şekilde atlatmanıza muavenet edecektir. Kış mevsiminde hangi bitki çayları içilmelidir?


Kış mevsiminde vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için içilesi gereken bitki çaylarının başında ıhlamur gelmektedir. Baharatlarla zenginleştirilmiş birçok bitki çayı da, kış mevsiminde içilmesi için uzmanlar tarafından önerilir. Özellikle de karanfil, kakule, karabiber, zencefil ve tarçın baharatları ile zenginleştirilmiş olan yeşil çay, uzmanlarca şiddetle önerilir.


Tarçın çayı da kış mevsiminde içilmesi tavsiye edilen bitki çaylarındandır. Soğuk algınlığına çok iyi gelen tarçın çayını ister için, isterseniz de boğaz ağrılarınızı geçirmek için gargara yapı. Karanfil çayı da, tarçın gibi ağız ve boğaz enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra muhakkak salep de içmelisiniz.
 
Top