• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kayısılı Tavuk

Papatya

V.I.P
V.I.P



Kayısılı Tavuk Nasıl Yapılır
Kayısılı Tavuk Tarifi

m308xYL.jpg

Malzemeler

Tavuk göğsü (4 adet)
Kuru Kayısı (100 gram)
Soğan (2 adet)
Zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Sivribiber (2 adet)
Domates (1 adet)
Soya sosu (3 çorba kaşığı)
Krema (3 çorba kaşığı)
Su (1 su bardağı)
Tuz, Karabiber

Püf Noktası


Kayısıları önceden haşlamanız önerilir. Tavuk göğsü seçiminde de büyük tavuk olmamasına dikkat ederseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Hazırlanışı:

1- 4 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde doğrayın. 2 adet soğanı ince ince kıyın.

2- Tavada yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca kestiğiniz tavukları ilave edin ve 5 dakika tavuklar suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğanları ilave edin ve kavurun.

3- 2 adet sivribiberi ekleyin. 100 gram kayısıyı da ekleyin.

4- 1 adet domatesi küp küp doğrayın. 3 çorba kaşığı soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra doğradığınız domatesleri ilave edebilirsiniz.

5- 1 bardak su ve 3 çorba kaşığı kremayı ekleyip orta ateşte 7-8 dakika kaynatın.

 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
kayısılı tavuk,tattığım bir tat,azeri mutfağında kayısı fazlasıyla tüketiliyor ama ben hiç sevmiyorum,meyve ile et bir arada olmaz,olaamazzzzz :)
 
Top