• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Hamsi Kavurma

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
oUD43li.jpg


Yarım kg hamsi
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz


Hamsilerin başları ve kılçıkları çıkarılır.
Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan eklenir ve pembeleştirilir.
Üzerine hamsi eklenir, 15 dakika kavrulur.
Sonra ince kıyılmış biber atılır, birkaç kere çevirdikten sonra küp doğranmış domates ve tuz katılır.
10 dakika daha kavrulur, ateşten alınır.
 

Top