Fındıklı paskalya çöreği

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
malzemeleri:

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

6 çorba kaşığı şeker

4 çorba kaşığı kırılmış fındık

1 çorba kaşığı mahlep

1 çay kaşığı tuz

1 paket yaş maya (20 gr)

alabildiği kadar un

yapılışı:

karıştırma kabına ılık sütü ve mayayı koyalım mayayı eritelim ardından yumurtaları kıralım ancak bir tanesinin sarısını ayıralım üzeri için daha sonra sıvı yağı da ekleyelim parmak uçlarıyla karıştıralım üzerine alabildiği kadar un,şeker mahlep tuz ilave edip hamuru kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlen direlim daha sonra ceviz büyük parçalara ayırıyoruz sonra bir karış uzunluğunda fitiller yapıyoruz üçlü yada dörtlü olarak saç örğüsü yapıyoruz yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ dökerek fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz üzerine fındık parçaları serpelim

afiyet olsun
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Nefis Paskalya Çöreği Tarifi

Hristiyan aleminde her yıl rengarenk geçen Paskalya Bayramı'na eşlik eden harika lezzet Paskalya Çöreği.

Lezzetli dokuz paskalya çöreği için bize gereken malzemeler; 8 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı toz şeker, 20 gram yani 2 paket toz maya, 250 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı toz sakız, 6 yumurta.


İlk önce mayayı, şekeri, yarım su bardağı ılık suyu ve sütü karıştırıp 5-10 dakika kenarda bekletin. Bir kabın içerisine unun yarısından fazlasını boşaltın ve üzerine beklettiğiniz karışımı ilave edin. Üstüne çırptığınız yumurta ve şekeri ekleyin. Son olarak sakız tozunu ve mahlebi de ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın.

Olmaya başlayan hamura oda sıcaklığında bekleyen tereyağını ekleyin. Üzerine unun kalan kısmını yavaş yavaş ekledikten sonra yoğurmaya devam edin.

Hamur yoğurduğunuz kaptan ayrılmaya başladığında kıvam olmuştur. Şimdi kabınızın üzerini nemli bezle örtün ve battaniyeye sararak ılık ortamda iki- üç saat bekletin.

Sonra bolca unlanan tezgahın üzerine toplar halinde ayrıdığımız hamurları koyuyoruz. Uzun uzun açtığımız o topları üçerli üçerli yan yana koyarak örgü şeklinde örüyoruz ve uçlarını kapatıyoruz.

Çörekleri yağlı kağıdın üzerine koyduktan sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, file bademleri koyuyoruz. 30-35 dakika 180 derecelik fırında pişirdikten sonra çöreklerimiz hazır.

 
Top