Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
  • 1 paket (250 gr) margarin veya tereyağ
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı fındık tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 veya 3 çay bardağı un
Şerbet için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 7-8 damla limon suyu

Fındıklı Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı​

  • Önce şerbeti hazırlıyoruz.
  • Şeker ve su kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatıp limon suyu koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ veya margarini un hariç diğer malzemelerle iyice karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Bir çay bardağı yardımı ile üzerlerine desen veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp tepsinin üzerini örtüyoruz.
  • Şerbeti çektikten sonra arzuya göre fıstık, fındık, ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
  • Verdiğim ölçülerle 1 büyük tepsi dolusu tatlı çıkıyor.
 
Top