Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5kg.domates
- 300gramsivri biber
- 1çay bardağızeytinyağı
- 1çay bardağıüzüm sirkesi(elma da olur)
- 1,5yemek kaşığıkaya tuzu
- 4dişsarımsak
- 3-4dalmaydanoz
Ezme Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabuğunu soymadan orta büyüklükte dilimleyin.Yeşil sivri biberleri çok büyük olmayacak şekilde küçük küçük kesin.Dilimlediğiniz domatesleri mutfak robotu içine koyun. Domatesleri çok fazla parçalamadan robottan geçirin.
- Domatesleri kesinlikle püre haline getirmeyin.Robottan geçirdiğiniz domatesleri derin bir kap içine koyun.
- Daha sonra kestiğiniz biberlerin yarısını robotun içine koyun. Üzerine 2-3 tutam maydanoz ve 4-5 diş sarımsak ekleyin.Biber, maydanoz ve sarımsağı robottan geçirin.
- Ardından robottan geçirdiğiniz biber, maydanoz ve sarımsağı domateslerin üzerine ekleyin.Diğer kalan doğranmış biberleri de kabın içine koyun.Son olarak kapta bulunan tüm malzemelerin üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı da ekleyin.
- 1 çay bardağı elma ya da üzüm sirkesi ve 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu koyun.
- Tuz oranını kesinlikle azaltmayın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp, turşunun köpürme yapmaması için bu şekilde kabın içinde 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Ardından ezme turşuyu kepçe yardımı ile kavanozlara koyup, kapaklarını sıkıca kapatın.Hazırladığınız ezme turşuyu aynı gün içinde bekletmeden tüketebilirsiniz.
- Afiyetler olsun!