Çıtır Çıtır Kıymalı El Açması Börek Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

1.jpg

Malzemeler​

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Köftesi için;
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 kase maydanoz
  • 2-3 dal taze reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Pişirmek için;
  • Sıvı yağ

Yapılışı​

  • Yoğurma kabına tuzu, zeytinyağı ve suyu alıp karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Hamur toparlandıktan sonra zeytinyağını ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Köftesi için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru silindir haline getirip 9 eşit bezeye bölelim.
  • Masaya un serpelim ve çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ardından köfteleri de aynı şekilde parçalara bölüp yuvarlayalım.
  • Köfteleri açtığımız hamurların üzerine yerleştirelim ve hamuru kapatalım.
  • Masaya un serpelim ve merdane ile hamuru çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve ısındıktan sonra böreğimizi alıp her iki yüzü kızarana kadar pişirelim.
 
Top