• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Çıtır Çıtır Kıymalı El Açması Börek Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

1.jpg

Malzemeler​

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Köftesi için;
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 kase maydanoz
  • 2-3 dal taze reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Pişirmek için;
  • Sıvı yağ

Yapılışı​

  • Yoğurma kabına tuzu, zeytinyağı ve suyu alıp karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Hamur toparlandıktan sonra zeytinyağını ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Köftesi için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru silindir haline getirip 9 eşit bezeye bölelim.
  • Masaya un serpelim ve çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ardından köfteleri de aynı şekilde parçalara bölüp yuvarlayalım.
  • Köfteleri açtığımız hamurların üzerine yerleştirelim ve hamuru kapatalım.
  • Masaya un serpelim ve merdane ile hamuru çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve ısındıktan sonra böreğimizi alıp her iki yüzü kızarana kadar pişirelim.
 
Top