Çilekli İrmik Helvası

Suskun

V.I.P
V.I.P
2h6ace0i4l7qfj9ez.jpg

Çilekli irmik helvası malzemeleri

2 su bardağı süt

2 su bardağı taze çilek suyu

1 su bardağı tozşeke

1 buçuk çay bardağı irmik

1 paket vanilya

Kek hamuru için

2 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 buçuk su bardağı tozşeker

2 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

4 çorba kaşığı kakao

Süslemek için

Çikolata sosu

Çilekli irmik helvası hazırlanışı

Kek için yumurta ve tozşekerini mikserle iyice çırpın.
Sıvıyağını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın.
Un, kabartmatozu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin.
Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Fırından alıp ılınmaya bırakın.

İrmikli tatlı için süt, taze çilek suyu,vanilya ve irmiği çırpıp bir tencereye alın.
Kısık ateşte sürekli karıştıraraküzeri göz göz olana kadar pişirin.

Servis kasesi ya da şekilli kek kalıbınıntabanını kek parçaları ile elinizle bastırarak şekil verin.Üzerine irmikli tatlıyı yayın.Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin.Çikolata sosunu gezdirip servis yapın.Çilekli irmik helvası artık hazır, afiyet olsun.
 
Top