Çikolata Soslu Muhallebi

  • Konuyu açan Konuyu açan misafir
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
M

misafir

Ziyaretçi
Bu benim en sewdiğim tatLı (:
yapmasıda çok basit.


Çikolata Soslu Muhallebi

muhallebi için malzemeler:

1kg süt
1.5su bardagı un
1,5su bardağı tozşeker
1yumurta
100gram margarin
2paket vanilya

üzeri için
1paket hazır çikolata sosu

+ 3-4 adet muz

Yapılışı:

önce çikolata sosunu yapın.
hazır zten yaparsınız onu :P

sonra

tencereye süt, un ,ve tozşekeri koyun.ateşe koymadan önce
bu malzemeleri karıştırın iyice..sonra ocaga koyuyoruz .
sürekli karıstırmalısınızki dibi tutmasın..

sırayla yumurta ve margarinide ekleyin.
en son olarak vanilyaları ekleyin [yumurta kokusunu engellemesi için ]

kaynayınca ocagın altını kapatın.
ve muhallebiyi 10 dk mixerle çırpın.

muhallebiyi dökeceginiz tepsinin altına
dilimlediğiniz muzları dizin.
üzerine muhallebiyi dökün.

son olarak üzerine hazır çikolata sosunu dökün.

bisüre bekletip daha sonra
buzdolabında soğuması için dinlendirin.
 

Çikolata soslu muhallebi tarifi
Çikolata soslu muhallebi nasıl yapılır
En kolay muhallebi tarifi
Soslu muhallebi tarifi


Nişastayı topaklanmaması için kenara ayırdığınız sütün bir kısmıyla çırpın. Kısık ateşte kaynamakta olan muhallebi karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Aksi takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırladığınız muhallebi topaklanacaktır.


Malzemeler

5 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Çikolata sosu için:

120 gram bitter çikolata
1/2 su bardağı sıvı krema
1 adet muz

Nasıl yapılır

Buğday nişastasını bir miktar süt ilavesiyle hızlıca karıştırıp kıvamını açın. Kalan sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tencerede kaynamakta olan şekerli süt karışımına nişastalı süt ve vanilya özütünü azar azar ekleyip bir çırpma teli yardımıyla ara vermeden karıştırın. Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında soğutun.

Çikolata sosu için; kremayı küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata parçalarını katıp kremanın ısısıyla erimesini sağlayın. Karıştırdığınız sosu ocaktan alıp ayrı bir kenarda bekletin. Buzdolabında soğuyup kıvam alan muhallebileri, kalıplarından ters çevirerek servis tabaklarına çıkartın. Hazırladığınız çikolata sosu üzerlerine gezdirip muz dilimleriyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...


 
Çikolata her tatlıya çok yakışıyor. Muhallebide de güzel olacağını düşünüyorum. Muhallebi ve çikolatayı sevenlerin favorisi olacak hemde çok pratik.
 
Geri
Top