Çikolata çanağında vanilyalı krema

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
MALZEMELER:

ÇİKOLATA ÇANAĞI:

200 gr bitter kuvertür çikolata ( sütlü de kullanabilrsiniz ) ya da her ikisini eşit miktarda da kullanabilrsiniz.
Krema için:
2.5 bardak Süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
Üzeri için: çilek

YAPILIŞI:

1) Çikolata benmari usulu eritilir. ( Derin bir tencerenin içersinde su kaynatılır. Kaynayan tencerenin üzerine suya deymecek şekilde cam bir kap yerleştirilir. Çikolatalar cam kaseye küçük küçük kesilir ve alttaki suyun sıcaklığı ile arada karıştırılmak sureti ile eritilir. )
2)İstenilen boy muffin kaplarına eritilen çikolata bir fırça yardımı ile sürülür. Sonra dolaba kaldırılıp donması beklenir. Donduktan sonra çıkartılır tekrar çikolata sürülür ve dolaba kaldırılır. Bu işlem yaklaşık 5 kez yapılır. Özellikle kenarlarına çok dikkatli sürülür. 1 gece dolapta bekletilir.
3) Krema için derin bir tencerede margarin ve vanilya haricindeki tüm malzemeler çırpılır. Ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırılmak sureti ile pişirilir.
4) Altı kapandıktan sonra margarin ve vanilyası eklenip 10 dakika mikser ile çırpılır.
5) Üzerine streç film kaplanıp oda ısısına geldikten sonra 1 gece dolapta bekletilir.
6) Ertesi gün Çanaklar için çikolatalardan muffin kağıtları dikkatlice sökülür. Hemen dolaba kaldırılıp yumuşaması engellenir.
7) Krema tekrardan çırpılır ve çikolata çanaklarına doldurulur.
8) Üzerine de Çilekler batırılıp servis esnasına kadar dolapta bekletilir.

AFİYET OLSUN
 
Top