Mart, Nisan aylarında çoğunlukla yöresel pazarlarda bulabileceğimiz bu otun sağlığa faydası saymakla bitmez. Mutluluk veriyor, özgüveni artırıyor, kansere faydalı vs. Geçelim tarife.
Çiçekleriyle beraber kaldiriğimizi doğruyoruz. Sirkeli suda yarım saat bekletip 4-5 kere su değiştirerek yıkıyoruz.
Kaynayan tuzlu suya atıp güzelce haşlıyoruz. Yumuşayınca süzüyoruz. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Yumuşayınca salçayı ekleyip kavuruyoruz.
Kaldiriği ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayıp 5 dk daha kavuruyoruz.
İsteyen yumurta da kırabilir. Her şekilde gayet lezzetli. Afiyet olsun.
Mutluluk Kaynağı Kaldirik Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ kaldirik (hodan, ıspıt diye geçer bazı yörelerde)
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Çiçekleriyle beraber kaldiriğimizi doğruyoruz. Sirkeli suda yarım saat bekletip 4-5 kere su değiştirerek yıkıyoruz.
Kaynayan tuzlu suya atıp güzelce haşlıyoruz. Yumuşayınca süzüyoruz. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Yumuşayınca salçayı ekleyip kavuruyoruz.
Kaldiriği ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayıp 5 dk daha kavuruyoruz.
İsteyen yumurta da kırabilir. Her şekilde gayet lezzetli. Afiyet olsun.
Mutluluk Kaynağı Kaldirik Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ kaldirik (hodan, ıspıt diye geçer bazı yörelerde)
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber