Cep Telefonunuzun Kamerasıyla Hayatınızı Kolaylaştıracak 17 Fikir

Bugünlerde neredeyse akıllı telefonu olmayan kalmadı. Akıllı olmasa bile kamerası olmayan telefon kesinlikle yok denebilir. İnsanlar kamera kullanımında ikiye ayrılıyor. Telefon kamerasını her gün kullananlar ve telefonunda kamera olduğunu unutanlar. İster günde yüzlerce selfie çeken birisi olun ister kamerayı hiç açmamış olun. Bu özelliği kullanmanın gerçekten akıllıca yolları var.

Telefonunuzun kamerasıyla kumandanızın pilinin dolu olup olmadığını öğrenebilme şansınız olduğunu biliyor muydunuz? Arkadaşlarınıza ödünç verdiğiniz eşyaları unutmamak için bir fotoğraf günlüğü hazırlamak aklınıza geldi mi ? İşte sizin için hazırladığımız telefon kamerasının akla gelmeyen kullanım alanları.


1. Market hazırlığı

8ECWezo.jpg


Markete gitmeden önce buzdolabınızın fotoğrafını çekin. Bu alışverişteyken dolabınızda neler olduğunu hatırlamanın en kolay yolu.

2. Ödünç eşya kataloğu oluşturun

zxbE8Ga.jpg


Arkadaşlarınıza ödünç verdiğiniz eşyaları unutmamak için fotoğrafını çekin. Böylelikle sadece neyi ödünç verdiğinizi değil aynı zamanda kime ödünç verdiğinizide hatırlarsınız.

3. Haritaların ekran görüntüsünü alın

eEOVjic.png


Telefonunuzda yolculuk boyunca Google Haritaları kullanacağınıza ekran görüntüsünü alın. Böylelikle servise bağlanamasanız bile yolu kaybetmezsiniz.

4. Kuru temizleme hatırlatıcıları

i2XDJ0N.jpg


Kuru temizlemeye verdiğiniz eşyaları kaybetmemek için aldığınız fişlerin footğrafını çekin. Fişi kaybetseniz bile numarayı kaybetmezsiniz.

5. Wifi şifreler

SXmWYST.jpg


Wifi şifrenizi sürekli unutuyorsanız fotoğrafını çekin ve her seferinde uğraşmak zorunda kalmayın.

6. Park yeri bulma

NW4WHwx.jpg


Eğer kalabalık bir yere arabanızı parkettiyseniz ve arabanızı tekrar bulmanız zaman alacaksa bir yeri referans alarak park yerinin fotoğrafını çekin.

7. Otel yerini bulma

ET5y5DA.jpg


Referans fotoğraflar ilk defa gittiğiniz bir şehirde otelinizi kaybetmemeniz de sağlar.

8. Kişi bilgileri

CTjCtxX.jpg


Yeni bir telefon aldığınızda bütün iletişim kanallarınızı bir kağıda yazın ve fotoğrafını çekin. Böylelikle telefonunuzun kaybolması durumunda size geri dönme ihtimali artar. Yolculuk yaparken bu fotoğrafı kilit ekranı arkaplanı yapabilirsiniz.

9. Reçetelerin fotoğrafını çekin

hlWfFOp.jpg


Reçetelerinizin fotoğrafını çekin böylece yanınızda olmasalar bile sıkıntıya düşmezsiniz.

10. Yüzük boyunu hesaplayın

kj9Z2km.jpg


Eğer birinin yüzük ölçüsünü gizlice öğrenmek istiyorsanız elinde boyunu ölçebileceğiniz bir eşya varken fotoğrafını çekin. Buna göre yüzük ölçüsünü öğrenebilirsiniz.

11. Pilleri kontrol edin

5tvwNjW.png


Kumandanızın pillerinin bittiğini mi yoksa kumandanızın mı bozulduğunu merak ediyorsanız kumandanızı kamera doğrultarak tuşlarına basın. Kameranızın kızıl ötesi filtresi ile bunu anlayabilirsiniz.

12. Ev ödevi taşımak

3yDql3Y.jpg


Eğer oradan oraya kitaplarınızı taşımak istemiyorsanız ödevlerinizin olduğu sayfaların fotoğraflarını çekin. Ve kitap taşıma sorunundan kurtulun.

13. Taşınırken eşya kaybetmeyin

sZ1ZZuE.png


Taşınmak için hazırladığınız kolilerin içlerinin fotoğraflarını çekerseniz hangi kolide hangi eşya vardı kolayca bulabilirsiniz.

14. Saç kestirirken kuaföre yön verin

zQ0MVuz.jpg


İstediğiniz model saçın fotoğraflarını her yönden çekin ve kuaförünüze gösterin. Böylelikle tam da istediğiniz gibi bir saçınız olacak.

15. Çocuğunuzun kaybolmasına karşı önlem alın

xMufNRK.jpg


Gittiğniiz bir alışveriş merkezinde ya da eğlence parkında çocuğunuzu kaybederseniz görevlilere göstermek için o gün giydirdiğiniz kıyafetleriyle bir fotoğrafını çekin. Böylelikle başınıza hiç bir sıkıntı gelmeyecektir.

16. Gelişmiş gözlükler

BdpYIIl.jpg


Eğer gözlüklerinizin nerede olduğunu bulamıyorsanız ve acil bir ihtiyacınız varsa telefonunuzun kamerasını bir gözlük gibi kullanabilirsiniz.

17. Uzay fotoğrafları

1WRk8QI.jpg


Eğer kalite bir teleskopunuz varsa telefonunuzla ayın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.
 
Top