• Yazarlık... E-COZUM.NET
    Fikirlerinizi/yazılarınızı yayınlayabileceğiniz elit bir platform arıyorsanız; E-COZUM.NET doğru adres! Detaylar BURADA ...
  • Merhaba Ziyaretçi.
    "Karantina" konulu fotoğraf oylaması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de oy kullanmaya bekliyoruz...
  • Merhaba Ziyaretçi.
    Kazandığınız her 1000 ÇTL birikiminizi 5 TL ile değiştirip ödeme alabilirsiniz...

Canlıların Çeşitliliği İle İlgili Test Soruları

~meLek~

GalataSaray'ım
1.Soru
Aşağıdakilerden hangisi bir hücreli değildir?
A) Amip
B) Kuzu
C) çan hayvanı
D) öglena

2.Soru
Aşağıdakilerden hangi çiftlerin hepsi memeli hayvanlardır?
A) Keçi-horoz
B) İnek-at
C) Kuş-kelebek
D) Köpek-tavuk

3.Soru
Aşağıdakilerden hangisi eklem bacaklıdır?
A) Deve
B) Salyangoz
C) Tarantula
D) Kirkayak

4.Soru
Aşağıdaki protistelerden hangisi hem hayvan hem de bitki özelliği gösteriri?
A) Paramesyum
B) öglena
C) Amip
D) Plazmodyum

5.Soru
Aşağıdaki canlılardan hangisi yavru iken diğerlerinden farklı bir solunum yapar?
A) insan
B) yılan
C) kurbağa
D) balina

6.Soru
Bir tohum çimlenirken aşağıdaki yapılardan hangisinde kütlece azalma olur?
A) Embriyo
B) Kök uzunluğu
C) Yaprak
D) Etli çenek

7.Soru
Aşağıdakilerden hangisi hücrenin kısımlarından biri değildir?
A) Sitoplazma
B) Hücre zarı
C) Kromozom
D) çekirdek

8.Soru
Aşağıdakilerden hangisini vücudu kitin ile örtülüdür?
A) Solucan
B) Midye
C) Sünger
D) Arı

9.Soru
Aşağıdakilerden hangisi insan sağlığı da olumsuz etki yapmaz?
A) Deterjanlı sular
B) Canlı sayısında artma
C) Egzoz dumanları
D) Su kirliliği

10.Soru
Hangisi etçil bir hayvandır?
A) Köpek balığı
B) Zürafa
C) Kuzu
D) İnek

11.Soru
Aşağıdakilerden hangisi eklem bacaklı grubunda yer almaz?
A) Kelebek
B) Arı
C) Çekirge
D) Solucan

12.Soru
Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
A) Kuzu
B) Zürafa
C) Köpek
D) Protist

13.Soru
Canlının en küçük yapı birimi nedir?
A) Molekül
B) Element
C) Hücre
D) Atom

14.Soru
Aşağıdaki canlılardan hangisinin ''yaşam ortamı" diğerlerinden farklıdır?
A) Karınca
B) Papatya
C) Köpek
D) Midye

15.Soru
Canlıların ortak özelliklerinden değildir?
A) Beslenme
B) Çoğalma
C) Görme
D) İrkilme

16.Soru
Memeliler hangi tür solunum yaparlar?
A) Akciğer
B) Trake
C) Solungaç
D) Deri

17.Soru
Anofel adlı sineğin bulaştırdığı hastalık aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kolera ,
B) Tifüs
C) Sıtma
D) Verem

18.Soru
Hem canlı hem cansız varlık özelliği gösteren hangisidir?
A) Bakteriler
B) Virüsler
C) Mantarlar
D) Protistler

19.Soru
Aşağıdakilerden hangisi virüs hastalığıdır?
A) Kabakulak
B) Verem
C) Ülser
D) Kolera

20.Soru
Aşağıdakilerden hangisi bakterinin zararlı etkilerinden biridir?
A) Tifo
B) çiçek
C) AİDS
D) Siğil

21.Soru
Aşağıdakilerden hangisi sadece suda yaşayabilen canlıdır?
A) Penguen
B) Ahtapot
C) Kaplumbağa
D) Timsah

22.Soru
Aşağıdaki hastalıklardan hangisinin mikrobu bir çeşit virüstür?
A) Kolera
B) Kabakulak
C) Zatürree
D) Tifo

23.Soru
Aşağıdakilerden hangisi mikropların yol açtığı bir göz hastalığıdır?
A) Arpacık
B) Astigmatizm
C) Şaşılık
D) Renk körlüğü

24.Soru
Aşağıdakilerden hangisi virüsün neden olduğu bir hastalık değildir?
A) Grip
B) Tifüs
C) Kızamık
D) Suçiçeği

25.Soru
Bakteri mantar ve protist canlılarında aşağıdakilerden hangisi ortak özelliktir.
A) Hücrelerinde çekirdek bulundurmaları
B) Küflenmelere sebep olmaları
C) Uygun ortamlarda sayılarını artırmaları
D) Fotosentezle besin üretmeleri


CEVAP ANAHTARI

1B, 2B, 3C, 4B, 5C, 6D, 7C,

8D, 9C, 10A, 11D, 12D, 13C, 14D, 15C,

16A, 17C, 18B, 19A, 20A, 21B, 22B, 23A, 24B, 25D
 
Top