• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Buğdaylı Yaz Çorbası

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
vlha9UM.jpg


Malzemeler,
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kilo yoğurt
1 adet yumurta
Yarım demet taze nane
Yarım su bardağı soğuk su

Hazırlanışı,

Tencereye buğdayı alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Buğday yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın.
Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Haşlanan buğdayı suyuyla birlikte tencereye ilave edip karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Taze nane yapraklarını bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra nane yapraklarını ilave edin.
Çorbayı 2 taşım kaynatıp yarım su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın.
Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun.

.
 
Top