Bir Daha Düşünün!!

sherry

V.I.P
V.I.P
  1. Türkiye’de sigaranın sebep olduğu hastalıklardan her yıl 100.000 kişi ölmektedir. (Sağlık Bakanlığı).
  2. İrade gücü ile sigarayı bırakma oranı sadece %3’tür. (Why People Smoke).
  3. Yapılan çalışmalar sigaranın ortalamada ömrü 12 yıl kısalttığı saptanmıştır. (Dünya Sağlık Örgütü).
  4. Sigara içen erkeklerde iktidarsızlığa yakalanma oranı %50 daha fazladır. (Dünya Sağlık Örgütü).
  5. Sigara içen 40-49 yaş arasındaki kişiler, onlardan 20 yıl daha yaşlı, sigara içmeyen kişilerle aynı görünüme sahiptir. (Dünya Sağlık Örgütü).
  6. Sigara içenlerin %50'si sigaranın sebep olduğu hastalıklardan ölüyor. (British Medical Journal).
  7. Sigara içen her 4 kişiden 1'i sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden orta yaşta ölüyor. (Dünya Sağlık Örgütü).
  8. İçtiğiniz her sigara, ömrünüzü 11 dakika kısaltıyor. (British Medical Journal).
  9. Dünyada her on üç saniyede bir kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor ve bu rakama ölmeden önce yıllarca acı çeken insanlar dahil değil. (Dünya Sağlık Örgütü).
  10. Sigara içenlerin işyerlerinde hem daha düşük performans gösterdiğini hem de daha fazla hastalık izni kullandığını ortaya koydu. (Tobacco Control Dergisi).
  11. Sigara içenlerin, ciltlerini güneşten korusalar bile vücutlarında kırışıklıkların oluşmasına engel olamadıkları kaydedildi. (Dermatoloji Arşivleri Dergisinde).
  12. Sigara dumanında bulunan katranın içinde 4 bin dolayında kimyasal madde vardır. (TC Sağlık Bakanlığı).
  13. Sigara içenlerin öksürmesinin nedeni sigara dumanının asit özelliği taşıması ve boğazı tahriş etmesi. (TC Sağlık Bakanlığı).
  14. Sigarayı bıraktıktan yıllar sonra dahi olsa bir tek sigara içilmesi halinde kolaylıkla tiryakiliğe dönülebilmektedir. (TC Sağlık Bakanlığı).
  15. Pasif olarak sigara dumanına maruz kalan kişilerde de kalp hastalığı ve kanser riskinin arttığını göstermektedir. (TC Sağlık Bakanlığı).
  16. Her bir sigara içiminde solunan nikotin oranının, 1998-2005 yıllarında yüzde 11 arttığının görüldüğü belirtildi. (Harvard Üniversitesi).
  17. Sigara içen öğrencilerin yüzde 65.9'unun merak nedeni ile, yüzde 56.2'sinin sıkıntı gidermek için yüzde 22.4'ünün zevk için, yüzde 14.9'unun arkadaşlarından etkilendiği için yüzde 10.5'inin anne babasından ve çevresindekilerden etkilendikleri için yüzde 7.2'sinin de televizyon ekranına gelen içicilerden etkilendiklerini belirttiler. (Ondokuz Mayıs Üniversitesi).
  18. Hamilelik döneminde sigara içen annelerin bebeklerinin yüzde 23'ünün, normalden daha zayıf olarak dünyaya geldiği ortaya çıktı. (Selçuk Üniversitesi).
  19. Devamlı sigara içen annelerin yüzde 4.5'inin bebeklerinin, ölü doğduğu tespit edildi. (Selçuk Üniversitesi).
  20. Gebelik sırasında sigara kullanımının, bebeğin gelişen kalbine uzun süreli zararlı etkileri olduğu belirlendi. (ABD Loma Linda Üniversitesi).
  21. Sigara, kadınlarda doğurganlığı azaltır. (TC Sağlık Bakanlığı).
  22. Türkiye’de akciğer kanseri hastalarının yüzde 33’ü, sigara içmeyen ama sigara dumanına maruz kalan kişiler. (TC Sağlık Bakanlığı).
  23. Hamileliğinde sigara tüketen annenin nikotininin, bebeğin davranışı üzerinde uyuşturucu tüketen annenin kullandığı eroin gibi etki yaptığı saptandı. (TC Sağlık Bakanlığı).
  24. Yeni kanser tedavilerine sigara içmeyenlerin içenlerden 10 kat fazla yanıt veriyor. (ABD Karmanos Kanser Enstitüsü).
 

biz

Aktif
şu yeni çıkan kanun uygulanmaya başlarsa baya faydalı olacak gibi cigara içen öğretmenler okullarda nereye girecek bilmiyorum. Bir zamanlar öğrencileri yakaladıkları yerlerde öğretmenleri yakalarlarsa hiç şaşmam
 
Top