• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
BAKÜ USULÜ MANTAR (AZERİ)


  • 500 gr. kültür mantar
  • 125 gr. dana kıyma
  • 2-3 adet sivri veya çarliston biberi
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
  • İnce dilim kaşar


Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalınca dilimleyin. Domatesi kabuğunu soyup küp seklinde doğrayın. Biberleri de küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. İçine önce kıymayı sonra ince kıyılmış sarımsağı ve biberleri ilave edip tekrar kavurun. Mantarları da ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar harlı ateşte soteleşmeye devam edin. En son domatesleri ekleyip eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Baharatları ilave edip hafif karıştırdıktan sonra üzerine ince dilim kaşarlan ilave edip kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte biraz daha bekletin.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
ETSİZ AZERİ PİLAVI

Malzemeler:
  • 4 bardak et suyu,
  • 2 bardak pirinç,
  • 5 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 soğan,
  • 2 bardak mürdüm eriği,
  • 2 bardak kayısı kurusu,
  • tuz,
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm kurusu,
  • birer kahve fincanı çamfıstığı, şamfıstığı ve badem ezmesi.


Hazırlanışı:
Pirinçleri ılık ve tuzlu suda ıslatıp, bir saat kadar beklettikten sonra bol su ile 2-3 defa yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye tereyağının yarısını koyup eritelim. Rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kızartalım. Pirinci ve tuzu ilave ederek tahta kaşıkla 3-4 dakika karıştırarak kavuralım. Sıcak et suyu ile birlikte 20 dakika pişirelim. Suyunu çeken pirinçleri ateşten indirip bir çorba kaşığı tereyağını üzerinde gezdirip karıştıralım. Kuruyemişlerin tümünü tereyağında kavurup, servis tabağına aldığımız demlenmiş pilavın üzerine serpelim.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
SOĞUK AZERİ ÇORBASI

MALZEMELER
  • Bir kilo yoğurt
  • İki yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım demet pazı
  • Yarım su bardağı haşlanmış hedik (çiğ buğday) veya buğday
  • Bir fincan mısırözü veya sızma zeytinyağ
  • Taze nane ve dereotu


YAPILIŞI
İki çeşit yoğurt iyice çırpılır. İçine haşlanmış ve ince kıyılmış pazılar, haşlanmış hedik ve ince ince doğranmış dereotu, nane, tuz ve yağ eklenir. Soğuduktan sonra servis yaparken üzeri nane ve dereotu ile süslenir.
 

Top