KARA ORMAN TATLISI
Bir tencereye unu koyup kısık ateşte rengi sararmadan 5 dk. kavurun. Süt, şeker, yumurta sarısı koyup çırpma teliyle iyice karıştırın. Kakao ve hindistancevizi ilave edilip ateşte katılaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alınıp içine margarin, çikolata koyun ve mikserle 15 dk. çırpın. Kaselerin dibine birer çorba kaşığı vişne koyun. Üzerine hazırlanan tatlıyı pay edin. Soğuduktan sonra vişneli dondurma ve hindistancevizi koyarak servis yapın.
- 1 kg. süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 125 gr. margarin
- 1 çorba kaşığı yeşil fıstık
- 50 gr. çikolata
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı hindistancevizi
- 250 gr. vişne (donmuş)
Bir tencereye unu koyup kısık ateşte rengi sararmadan 5 dk. kavurun. Süt, şeker, yumurta sarısı koyup çırpma teliyle iyice karıştırın. Kakao ve hindistancevizi ilave edilip ateşte katılaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alınıp içine margarin, çikolata koyun ve mikserle 15 dk. çırpın. Kaselerin dibine birer çorba kaşığı vişne koyun. Üzerine hazırlanan tatlıyı pay edin. Soğuduktan sonra vişneli dondurma ve hindistancevizi koyarak servis yapın.