2020 Olimpiyat Sürprizi

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
Buenos Aireste özel sektör kartını açan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi, 2.9 milyar dolarlık tesis yatırımımızın tamamı özel sektör tarafından üstlenecek. 2018de tamamlanması istenen tesisler 2016ya hazır olacak diyecek.

SPONSOR DESTEĞİ
Arjantinde yarın yapılacak kritik 2020 Olimpiyat Oyunları seçimi öncesinde İstanbulun son dakika kozu belli oldu. Başkent Buenos Airesteki son gün sunumları için geri sayıma geçilirken, yetkililer özel sektör kartını açmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın son sözü alacağı sunumda, İstanbulun 2.9 milyar dolarlık tesis bütçesinin tamamıyla özel sektör tarafından üstlenileceği müjdelenecek. Tesislerin dışında konaklama, lojistik, ulaşım gibi gider kalemlerinin de İstanbul 2020nin sponsorlarınca karşılanacağının altı çizilecek.

HALKA EK YÜK YOK
Peki bu ne anlama geliyor. Son dönemde olimpiyatların getirdiği ekonomik yükün ülkeleri zor durumda bırakması, dünya çapında kabul edilen bir gerçek. Özellikle Yunanistanın yaşadığı krizde Atina 2004ün rolünün büyük olduğu kabul ediliyor. İstanbuldaki tesislerin devletin kasasından tek kuruş çıkmadan yapılacak olması, hem halka ek bir yük gelmeyeceği hem de özel sektörün oyunlara verdiği desteği ortaya koyuyor. Bu da oyunlar için en yüksek bütçeye sahip İstanbulun ekonomik gücünü belgeliyor.

2016DA TAMAM
Devletin ekonomik açıdan herhangi bir zorluk yaşamayacak olması, tesislerin tamamlanması için de önemli bir veri. İstanbul 2020yle ilgili sunumda IOCnin 2018 yılında tamamlanmasını istediği tesislerin, özel sektörün vereceği bu destek sayesinde çok daha erken bir şekilde tamamlanacağına vurgu yapılacak. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılması planlanan Boğaziçi Stadı dışındaki tüm tesislerin, 2016 yılı sonunda hazır hale getirileceği bizzat Başbakan Erdoğan tarafından ifade edilecek.

ERDOĞAN UYUMAYACAK
G-20 zirvesi için Rusyada olan Başbakan Erdoğan 20 saatlik bir yolculuk sonrası bu gece yerel saatle 02.00de Arjantine inecek. Son dakika hazırlıklarını gözden geçirecek Erdoğan, yerel saatle 08.30da sunum için hazır olacak. Yani Erdoğan, Arjantinde geceyi uykusuz geçirecek.

SUNUMDAKİ ALTIN 11İMİZ: Recep Tayyip Erdoğan, Suat Kılıç, Ali Babacan, Kadir Topbaş, Hasan Arat, Uğur Erdener, Ali Kiremitçioğlu, Alp Berker, Neşe Gündoğan, Gizem Girişmen, Çağla Büyükakçay

İSTANBUL 5E AYRILACAK
İstanbuldaki mevcut spor alanları olan Türk Telekom Arena, Şükrü Saraçoğlu Stadı, Olimpiyat Stadyumu, Ülker Arena, Abdi İpekçi Spor Salonu, Sinan Erdem Spor Salonu, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ile yenilenmesi planlanan İnönü Stadı, olimpiyatlarda kullanılacak. Yapılması planlanan ve İstanbulun incileri olarak ön plana çıkan yeni tesisler ise gösterişleriyle göz kamaştıracak. Hazırlanan master plan kapsamında İstanbul; Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Boğaziçi Bölgesi, Orman Bölgesi ve bağımsız spor tesisleri olmak üzere 5 alana ayrılacak.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Olimpiyatların yapılacağı ülke için hakikaten büyük rant ama Tokyo ekonomisi çok güçlü, bence de bize bırakmazlar gibime geliyor..
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Umarım yanıltırlar bizi. Olimpiyatların yapılacağı ülke için kriter kalite değil politik faktörler daha ağır basıyor gibi.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Bence jüriye acayip bağlı her şey.. Kalite önemli olmaz mı da rakipler hep yumuşak karnımıza dokunuyor; trafikten girdiler, Suriye'den, dopingten çıktılar. Ama halkın en çok destek verdiği ülke de Türkiye'ymiş, umarım yine hevesimiz kursağımızda kalmaz :)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Jüri elbette olayı bağlayacak olan. Fakat ben o masada karar verildiğine inanmıyorum. Jürideki her üye bence zaten destekleyeceği ülkeyi kafasında şekillendirmiş olarak oturmuştur o masaya.
 
Top