2013 Fitre Miktarı

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
Din İşleri Yüksek Kurulu, 2013 yılı Ramazan ayı başlangıcı ile 2014 yılı Ramazan başlangıcına kadar olan dönem için geçerli olacak ‘sadaka-i fıtır’ (fitre) miktarını belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yaptığı değerlendirme sonucunda sadaka-i fıtır miktarı 9 lira 25 kuruş olarak belirlendi. Fıtır miktarı geçen yıl 8 lira 50 kuruş olarak belirlenmişti.

Miktar belirlenirken hadis-i şerifler, ülkenin mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacının göz önüne alındığı ifade edildi.

Belirlenen bu miktarın, 'asgari miktar' olduğu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı açıklandı. Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağ vermesi tavsiye edildi. Söz konusu meblağın, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceği de ifade edildi.

Fitre Nedir ?
Ramazan Bayramına kavuşan ve dinen zengin sayılan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için fakirlere vermeleri gereken belli miktarda mal ya da paradır.
 
Top