Yeraltı Edebiyatı

Nevermore*

Katılımcı
Yeraltı edebiyatı , adının yer altı olmasının sebebi edebiyatın içinde illegal unsurların , argonun daha çok kullanılması . Ve insanların söylemeye çekindikleri bir çok şeyi pervasızca dile getirmesi . Zehir zembelek bir dil kullanmakla birlikte farklı bir akım olduğunu düşünüyorum . Edebiyatçı bir kaç arkadaşa sorup soruşturdum . Nedir Bu yeraltı edebiyatı falan diye pek bir cevap aldığım söylenemez doğrusu . En çok beğendiklerimden biri Dövüş kulübü onu saymıyorum tabi , Ve Chuck palahniuk amcanın " Tıkanma " adlı kitabı .
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
inanamıyorummmm konuyu görünce ve Chuck Palahniuk ismini okuyunca, yemin ederim ki kalbim deli gibi atmaya başladı... of.

benim için yeraltı edebiyatı; bir tutkudur. vazgeçilemezdir.

bir kez kapıldım bu yeraltı dünyasına. ve sonra, çiçekli böcekli kitaplar çocuk masallarıymış gibi gelmeye başladı. aşk romanları saçma sapan.

bir diğer adıyla, 'kült' edebiyat diyebiliriz. tani toplumun küçük bir kesimi tarafından delicesine sevilen şeyler.
öncelikle, irvine welsh'in 'trainspotting' kitabı, yeraltının babasıdır. chuck'ın 'dövūş kulübü' için de anasıdır diyebiliriz :P

dert mi, aşk mı, acı mı...hepsi yalan oluyor bi kez bu dünyaya girdiğinizde. nirvana gibi ya. nasıl anlatsam bilemedim. herkesin hayatındaki dünyevilikler, kafa yorulan şeyler, hepsi bir kenara... yeraltı edebiyatının, kült eserlerin dünyasına daldınız mı...

benim en ennnnnnn etkilendiğim eser, chuck palahniuk'un "ninni" kitabıydı. sonra "tıkanma"
bir de Türk yazarlar var tabii. Hakan günday mesela. fakat ben onu pek begenemedim. chuck'tan sonra günday bile fıs geldi..

neler oluyor canım kendimden geçtim.. dedim ya, bir tutku bu benim için..



neyse. ben düşündükçe bu yazdıklarım uzaaar gider.
 

Nevermore*

Katılımcı
Şuan bende şaşırdım doğrusu . Ninni dahil olmak üzere chuck amcanın nerdeyse tüm kitaplarını okudum. Biraz daha samimi buluyorum . çiçeklere böceklere yada subliminal mesaj içerikli herhangi bir şey gerçekten banada anlamsız geliyor . bu daha samimi söyleyemediklerimi söylüyor çnkü. evet Türk yazarlar ve hakan günday. " Piç" adlı kitabı oldukça başarılı bence . Bide " Kinyas ve kayra" iyi diyolar ama onu okuma fırsatım olmadı henuz (35 tl :P ) Evet Ninni. " Dostum ne yaparsan yap sakın beni sinirlendirme ? Ama neden ? - hadi ama bir , iki , üç .." kelimelerin gücü :))
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
'***'i pek begenemedim ben ya :P biraz yavan geldi ilerleyiş. 'az' ve 'azil' okudum sonuna kadar. azil'i de sevmedim. ama 'az' guzeldi gercekten.

bu arada 'çarpışma partisi'ni de şiddetle tavsiye ediyorum ;) okurken biraz miden bulanabilir, bi süre yemek yiyemeyebilirsin.

ve 'tekinsiz'... o da mukemmel ötesi. ama orda da miden çok bulanır, bazı yerlerde nerdeyse kusarsın. ve uzun süre et yiyemezsin :D bende öyle oldu yani
 

Nevermore*

Katılımcı
öğğk Casey :)) Dün elime aldığım kitap :=) " Tekinsiz"de sıradaki. Çok fazla bilgi sahibi değilim bu şekilde önerişikçe ufkumu genişleteceğimi düşünüyorum bu yüzden açmştım bu konuyuda :) Gariptir ki bende o 3 harfli kitabın sonunu iyi bulmadım ama aralardaki küçük anektodlar yetti bana :) " Gösteri Peygamberi"de bence oldukça başarılı :) ve dikkat ettiniz mi bilmiyorumda chuck palahniuk'in kitaplarında bir uçak teması hep var :=))
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
pek dikkat etmedim, ama öyledir sanırım. gösteri peygamberinde bunu hissetmiştim en çok.
öğğk casey...ahhh ne kıvranışlarla okumuştum bazı sahneleri :)
tekinsiz'i de mutlaka mutlaka sonuna kadar okumalısınız. öyle bi sürüklüyor ki kendinizden geçiyorsunuz, saatlerce kalkılamıyor bu adamın kitaplarının başından.
 

Nevermore*

Katılımcı
Diğer yazarlarada değinmek lazım biraz dostoyevskinin " yer altından notlar" yada charles bukowskinin kitapları , " Ekmek arası " o kadar geniş bir yelpazeki sınırlamamak lazım ama chuck palahnuikten bile saatlerce konusulabilir :))
 

Nevermore*

Katılımcı
Şiddetle tavsiye ederim :)) En azından günlük müptelası olduğumuz herşeyden bir süreliğine bizi kurtarıyor bence yeraltındaki yazılar bir çeşit kaçış :))
 
Top